Hirdetés

Év végi mentőöv

Több gyergyószéki település is anyagi segítséghez jutott a kormány tartalékalapjából, tudatta Barti Tihamér, a gyergyószéki RMDSZ elnöke sajtótájékoztatón. Mintegy négymillió lejt fordíthatnak beruházásaikra az önkormányzatok.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 1 perc
Év végi mentőöv
A támogatásokat ismertette Barti Tihamér Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Gyergyószentmiklós 1.618.000, Gyergyóremete 1.710.000, Gyergyócsomafalva 127.000, valamint Borszék 595.000 lejnyi támogatáshoz jutott a kormány tartalékalapjából. A települések folyamatban levő beruházásaik önrészeinek törlesztésére fordíthatják a megítélt összegeket. 
– Év végi mentőöv érkezik az RMDSZ lobbijának köszönhetően a kormány tartalékalapjából – fogalmazott Barti Tihamér. Amint részletezte, Gyergyószentmiklós az útépítésekre és tömbházfelújításra fordíthatja a megítélt támogatást, Gyergyóremete a gázhálózat építésére, Borszék iskolafelújításra, Csomafalva adósságrendezésre költheti a pénzt. Rámutatott, Gyergyószentmiklós az elmúlt néhány évben közel hatmillió lejhez jutott a kormánytól a folyamatban lévő beruházásokra.
Barti szólt a megyétől érkező segítségről is: a város másfél millió lejes kölcsönt kap, amit jövőben kell visszafizetnie a megyei tanácsnak, Gyergyóremete kicsivel kevesebbet, egymillió lejt kap ugyanilyen feltétel mellett. Ezekből az összegekből is a beruházások számláit törleszthetik az önkormányzatok.
Barti Tihamér szólt arról is, hogy a megyei tanács négy gyergyószéki plébániának is támogatást nyújt év végén. 
– Az egyháztámogatási program keretében a gyer­gyó­szent­mik­ló­si Munkás Szent József plébánia 140 ezer, a Szent Miklós-plébánia 34 ezer, valamint a marosfői és orotvai plébániák 25-25 ezer lej támogatásban részesülnek.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!