Hirdetés

Esővel, néhol havazással folytatódik a február

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) hétfői tájékoztatása szerint hétfő délutántól országszerte előfordulhat jelentős mennyiségű csapadék, délután 6 órától pedig egy elsőfokú (sárga jelzésű) riasztás is érvénybe lép a hegyvidéken.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Esővel, néhol havazással folytatódik a február
Képünk illusztráció Fotó: Hodgyai István

A szakemberek szerint hétfőn 14 órától szerda reggel 10 óráig az ország szinte teljes területén esni fog időszakosan, és, főként a délkeleti területeken, dörgés-villámlás is előfordulhat. A lehulló csapadék mennyisége elérheti a 15-25 litert négyzetméterenként. A hegyvidéken, illetve a keddről szerdára virradó éjszaka futólag Erdély és Moldva alacsonyabban fekvő vidékein is vegyes csapadék várható.

A magas hegyvidéken, főként a Déli- és a Keleti-Kárpátokban a szél is erősen fog fújni kedden, a légmozgások sebessége elérheti a 60-80 kilométert óránként. Időszakosan a keleti, nyugati és délnyugati régiókban is lehetnek 45-55 kilométer/órás széllökések – tájékoztat az Agerpres hírügynökség. 


Hirdetés

A csapadékra vonatkozó elsőfokú riasztás hétfő este 6 órától kedd este 10 óráig lesz érvényben a hegyvidéken, valamint Erdély legnagyobb és Moldva északnyugati részében. A lehulló csapadék mennyisége elérheti a 25-30, elszigetelten az 50 litert négyzetméterenként. A Keleti- és a Déli-Kárpátok 1500 méter fölötti térségeiben havazásra is számítani lehet a keddi nap folyamán, helyenként jelentős hóréteg rakódik le.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!