Hirdetés

Esős napok elé nézünk

Változékony, többnyire esős időben lesz részünk a következő két hétben; nappal kellemesen meleg lesz, éjszaka azonban fagypont körüli értékek is várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) április 24. és május 7. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Becsült olvasási idő: 1 perc
Esős napok elé nézünk
Képünk illusztráció Fotó: Molnár Raymond

Erdélyben hétfőn még 17-19 Celsius-fok körül alakul a nappali csúcsértékek regionális átlaga, ezt követően azonban fokozatosan lehűl az idő,

szerdán-csütörtökön már csak 13 fokig melegszik a levegő.

Ezt követően változékony idő lesz, 16-18 fokos átlagos csúcsértékekkel. Éjszaka többnyire 4-6 fokig hűl le a levegő, 28-án és 29-én azonban 0-2 fok, a medencékben mínusz 3, mínusz 2 fok is lehet a reggeli órákban. Április 25-én és 26-án, majd 30-a után jelentős mennyiségű csapadék várható.

A hegyekben a hétfői 8 fokról szerdára 4 fokig csökken a nappali csúcsértékek átlaga, aztán jövő hét végére ismét 8 fok körül alakulnak a maximumok. Az éjszakai hőmérséklet a kezdeti 2-3 fokról mínusz 4, mínusz 2 fokig csökken 27-e és 29-e között, majd 1-2 fok körül alakul. Számottevő csapadék 24-e és 27-e között, majd 30-a után várható – írja az Agerpres hírügynökség.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!