Hirdetés

Erőt meríthetünk Nyikó Anetta könyvéből

Péntek délután Csíkszeredában is bemutatták Nyikó Anetta A kalitkába zárt végtelen című könyvét, melyben a szerző saját életét mutatja be, belefoglalva az útjába kerülő nehézségeket, akadályokat is és azt, hogyan sikerült legyőznie ezeket, túllépni rajtuk, vagy velük együtt tovább élni.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 3 perc
Erőt meríthetünk Nyikó Anetta könyvéből
A kalitkába zárt végtelen című könyvet Nyikó Anetta és Bács Béla mutatta be Fotó: Kovács Andrea

Valós történeteket, gyermek- és tinédzserkori visszaemlékezéseket, a szerző megvívott harcait ismerheti meg az, aki elolvassa Nyikó Anetta A kalitkába zárt végtelen című könyvét. Ennek bemutatója zajlott Csíkszeredában péntek délután a Hargita Megyei Sérültek Egyesületének székhelyén, az Összefogás Házának közösségi termében. Az eseményre szép számú érdeklődő gyűlt össze, akik Bács Béla és Nyikó Anetta könyvismertető beszélgetésén túl, Puha Dorel szaxofon- és Moha Szabó István zongorajátékát is meghallgathatták.

A könyvbemutatón az író elmondta:

sokáig gondolkodott azon, hogy kiadja-e a könyvet, végül úgy döntött, meglépi ezt, mert úgy véli, hogy azokra az értékekre, melyeket a könyv képvisel,  mindenkinek szüksége van a mindennapi életben.

Kovács Andrea

Hozzátette: nagyon sok olyan film és könyv van, amely a sérültekről szól, de ezeket az alkotásokat nagyrészt egészséges írók, rendezők valósítják meg, melyek hitelességét nem kérdőjelezi meg, de valaki, aki ezt átéli, akinek a mindennapjainak része, az más szemszögből tudja megfogni ezeket a helyzeteket.

– Nagyon erős önismereti lecke volt megírni ezt a könyvet, sok feldogozottnak vélt történettel kellett újra szembesülnöm, gyakran kiderült, hogy ezek egy részét nem sikerült lezárnom.

A könyv által felülnézetből láthatom az életemet, így utólag felülbírálom azt is, hogy mit tettem jól és mit tettem rosszul, melyik tapasztalat milyen lecke lehet a jövőre nézve – hangsúlyozta Nyikó Anetta.

Kovács Andrea

Nyikó Anetta szoftverfejlesztőként dolgozik Marosvásárhelyen, A kalitkába zárt végtelen a legelső kiadott kötete, mégis azt mondja, hogy amiben legjobban ki tud teljesedni, ahol a leginkább megtalálja saját magát, az a zene. Énektehetségéből pedig a könyvbemutatón megjelent érdeklődők ízelítőt is kaptak, Moha Szabó István zongorakíséretével. A kalitkába zárt végtelen című könyv megrendelhető a www.erdelyikonyv.hu weboldalról.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!