Hirdetés

Erős kezdés, hatgólos vereség

A Dániától elszenvedett kétgólos vereséget követően az éremesélyes Egyesült Államok volt a magyar válogatott soron következő ellenfele az elit jégkorong-világbajnokságon. Sofron góljával még megvolt a vezetés, ám erre hét gól jött válaszul.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 1 perc
Erős kezdés, hatgólos vereség
A vereség ellenére zúgott a Szép volt fiúk és a magyar himnusz Fotó: MTI

Ellentétes előjelekkel várhatták a magyarok és az amerikaiak az egymás elleni meccsüket, hiszen míg a tengerentúliak magabiztos győzelmet arattak a vb-cím-védő és házigazda ellen, addig Bartalisék kétgólos vereséget szenvedtek Dániától.

A Kevin Constantin által felkészített magyar csapat viszont ezúttal nem illetődött meg a neves ellenféltől. Bátor első harmadot játszott, és Sofron találatával a vezetés is megvolt, ám elég volt két védelmi megingás, saját harmadon belüli keresztpassz, és az amerikaiak azonnal büntettek.

A második felvonástól kezdve viszont nagyobb fordulatszámra kapcsolt az amerikai alakulat, és teljes mértékben érvényesítették akaratukat meg a papírformát is, hogy végül magabiztos győzelmet arassanak.

A csoport (Tampere), 2. forduló:
Egyesült Államok – Magyarország 7–1 (2–1, 2–0, 3–0)
Gólszerzők: A. Tuch (7.), Bonino (19., 24.), Gauthier (34.), Mackey (42.), Grimaldi (45.), L. Tuch (57.), illetve Sofron (5.).



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!