Hirdetés

Erdélyi csapatok fekete napja

A jégkorong Erste Liga legutóbbi játéknapján csak a Csíkszeredai Sportklubnak sikerült pontot szereznie, de a vereséget ők sem kerülték el. A nap rangadóján a Brassói Corona nagy pofonba szaladt bele a Fradi ellen.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 2 perc
Erdélyi csapatok fekete napja
A záró harmadban sokat hibázó Sportklub nem tudta megőrizni előnyét Fotó: ersteliga.hu

A magyarországi túra utolsó játéknapján mindhárom erdélyi csapat jégre lépett az Erste Ligában. A nap rangadóját a Tüskecsarnokban rendezték, ahol a Ferencváros a Brassót fogadta. A mérkőzés végül csak nevében volt rangadó, hiszen a házigazdák hét perc után már három góllal vezettek, megadva a találkozó alaphangulatát, végül gólos különbséggel nyerték a találkozót.

Miskolcon a Csíkszeredai Sportklub vendégeskedett, ahol az első felvonás kiegyenlített játékot hozott egy-egy találattal. A második harmadban a kék-fehérek alaposan megrázták magukat, és megérdemelten jutottak kétgólos előnyhöz. A záró harmadban viszont már nem maradt erő a csapatban, és egyre többet hibáztak, ez pedig a DVTK egyenlítésével járt. A hosszabbítás két percet tartott, amikor Ferencz-Csibi utolsó emberként szabálytalankodott, és a megítélt büntetőt Lövei értékesítette.


Hirdetés

Debrecenben a címvédő Gyergyói HK lépett jégre, és bár az első harmadban még vezettek, utána rendre futottak az eredmény után. A GYHK a 46. percben utolérte ugyan a DEAC-ot, de a hajrát elrontották. Rétfalvi gólja a vezetést jelentette a hazai csapat számára, míg Bucskin üres kapus találata lezárta a meccset.

Eredmények, Erste Liga
Debreceni DEAC – Gyergyói HK 5-3 (0-1, 2-1, 3-1)
Gól: Szmirnov (25.), Bukor (29., 45.), Rétfalvi (53.), Bucskin (60.), illetve Haaranen (14.), Bodó (45.), Silló (46.).
DVTK Jegesmedvék – Csíkszeredai Sportklub 4-3 (1-1, 1-2, 1-0, 1-0) – h. u.
Gól: Barrow (17., 44.), Miskolczi (38.), Lövei (62.), illetve Szkacskov (15., 34.), Levin (25.).
Ferencváros-Telekom – Brassói Corona 7-1 (3-0, 3-1, 1-0)
Gól: Galajda (6.), Kulmala (7.), Nemec (7.), Németh (25.), Banga (36.), Brady (37., 47.), illetve Valchar (33.).


Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!