Hirdetés

Építőteleppé válik Gyergyószentmiklós

Kiadták a kivitelezőknek a kezdési parancsot, jövő héttől újrakezdődik, illetve folytatódik négy nagy beruházás Gyergyószentmiklóson: a szennyvíz- és ivóvízrendszerek cseréje és bővítése, a távhőhálózat bővítése és a mobilitási terv kivitelezése. Türelmet és megértést kér a városvezetés a lakosságtól, hiszen nagyon sok utcában zajlik majd munkálat.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Építőteleppé válik Gyergyószentmiklós
Infrastruktúra-fejlesztés kezdődik, illetve folytatódik Gyergyószentmiklóson Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Sajtótájékoztatón ismertette Csergő Tibor András a jövő héten kezdődő munkálatokat. Mint közölte, folytatódik Gyergyószentmiklóson a szennyvízhálózat-bővítés. Ahol tavaly abbahagyta, ott folytatja idén a munkát a kivitelező:

– A Crișan utcában folytatják a szennyvízhálózat-bővítést, a Mező utcában elkezdik a munkálatokat, és prioritás az állomástól felfelé vezető szakaszon, a Testvériség sugárúton a szennyvíz gerincvezetékének a lefektetése is, hogy a tervezett felújítást meg tudják valósítani – ismertette a polgármester.

Az ivóvízhálózat cseréje és bővítése is folytatódik több helyszínen, a Galamb és az Akác utcában, illetve a Temető utcában is új vezetékeket fektetnek le. A Bucsin negyedben a tavalyelőtt földbe helyezett új vízhálózat bekötéseit végzik el minden lépcsőházban, ehhez a helyi vízszolgáltató biztosít csapatot. Miután üzembe helyezik az új vízhálózatot, kötelezni fogják a kivitelezőt a feltört járófelületek helyreállítására, közölte a polgármester.

A tavaly ősszel elindított mobilitásiterv-kivitelezés a felszegi utcákban folytatódik, az esővízrendszer lefektetése után aszfaltozásra is sor kerül, még az idén. A Tölgyfa utcában már zajlik az esővíz-elvezetés kiépítése, ha ez kész, elindul az útépítés is, akárcsak a többi érintett utcában.

– Reméljük, hogy több csapattal tud megjelenni a kivitelező, és kicsit felgyorsul ennek a beruházásnak a kivitelezése. Azt remélem, hogy a felszegi részen az év első felében befejezik a munkát – bizakodott Csergő Tibor.

A Bălcescu, Kossuth Lajos, Fürdő és Állomás utcában is lesz aszfaltozás, mihelyt engedi az időjárás, ott a tavaly infrastrukturális munkálatok miatt feltört részeket kell helyreállítania a kivitelezőnek.

A teherforgalom által használt útszakaszon is folytatódik a munka, a piac előtt kezdik el a járdaépítést. Csergő Tibor felhívta az ott lakók figyelmét, hogy a kapuk és bejárók előtti szakaszon zajló munkálatok idején legyenek résen, hogy a szintkülönbség megfelelő legyen, ne okozzon problémát a járda a ki- és bejárásban.

Egy új beruházásnak is nekikezdenek rövidesen Gyergyószentmiklóson, a távhőhálózat bővítésének. A tanuszodát szeretné a távhőre kötni az önkormányzat, ezért a Makkos utcát kénytelenek felásni. Bővül a rendszer a Szent Miklós-plébániához is, illetve a főtéren is több épületet rákötnek majd.

A polgármester megértést kér a lakóktól a forgalomban várható bonyodalmakért.

– Ahhoz, hogy jó útjaink legyenek, előbb a földbe kell helyeznünk az alap-infrastruktúrát – mutatott rá a polgármester.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!