Hirdetés

Ennyien szorultak orvosi ellátásra a csíksomlyói pünkösdi búcsún

A Hargita Megyei Mentőszolgálat 89, a rohammentő-szolgálat pedig összesen 21 személyt látott el az idei csíksomlyói pünkösdi búcsún. Voltak, akiket kórházba kellett szállítani.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 1 perc
Ennyien szorultak orvosi ellátásra a csíksomlyói pünkösdi búcsún
Ájulás, ficam, szívelégtelenség – hat személyt kórházba szállítottak Fotó: Vlaicu Lajos

A csíksomlyói pünkösdi búcsú helyszínén egész nap jelen voltak a Hargita Megyei Mentőszolgálat, a rohammentő-szolgálat (SMURD), a Máltai Szeretetszolgálat, illetve Hargita Megye Tanácsa Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálatának munkatársai.

A mentőszolgálat szerkesztőségünkhöz továbbított statisztikája szerint hat személyt kellett a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba szállítaniuk, míg a többieket helyben látták el, tudtuk meg Péter Szilárdtól, a Hargita Megyei Mentőszolgálat igazgatójától. A 89 személy közül 19 szenvedett valamilyen ficamot, 17 személyt magas vérnyomás, tizenegyet hasi görcsök, hatot fejfájás, ötöt szívelégtelenség, négyet valamilyen allergia, ugyancsak négyet pedig láz miatt kellett ellátniuk a mentősöknek. Ugyanakkor volt kilenc ájulás is, illetve egyéb kevésbé súlyosabb esetek. 

A rohammentő-szolgálat (SMURD) munkatársai összesen 21 személyt láttak el az idei pünkösdi búcsú alatt. Közülük hetet kórházba szállítottak, tizennégyet pedig a nyeregben található elsősegélynyújtó pontok valamelyikén vizsgáltak meg.
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!