Hirdetés

Energiafüggetlenné válhat a Harghita Business Center

Módosította költségvetését Hargita Megye Tanácsa a hétfő délutáni soron kívüli ülésén. A Hargita megyei integrált hulladékgazdálkodási társulás tagdíjának emelését is elfogadták, akárcsak a székelyudvarhelyi Harghita Business Center vállalkozói inkubátorház fotovoltaikus rendszere felszerelésének költségeit.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 1 perc
Energiafüggetlenné válhat a Harghita Business Center
Fotó: Hargita Megye Tanácsa

A székelyudvarhelyi Harghita Business Center vállalkozói inkubátorház menedzsmentje fotovoltaikus rendszer felszerelése mellett döntött, amit Hargita Megye Tanácsának testülete hétfői, soron kívüli ülésén hagyott jóvá. Borboly Csaba megyeelnök elismerően beszélt a határozat kapcsán a Harghita Business Center menedzsmentjéről, ahol hétvégén tartották évértékelő eseményüket. Mint mondta, fiatal és motivált vállalkozókkal van tele az inkubátorház. A majdani rendszer 80 kWp teljesítményre lesz képes, ezzel az épület jelentős mértékben energiafüggetlenné válhat.

Gyergyóremete községnek a testület a tartalékalapból egymillió lejt szavazott meg a gázhálózat kiépítésére. Ugyancsak a megyei tanács tartalékalapjából kétszázezer lejt Kápolnásfalu igénylésére hagyott jóvá a testület. A csütörtöki, szintén soron kívüli tanácsülésen levették napirendről a megyei hulladékgazdálkodási társulás tagdíja emelésének jóváhagyásáról szóló határozatot, így hétfőre újabb ülést hívtak össze emiatt, és a tanácsosok ezúttal megszavazták a megyei tanács megemelt tagdíját a társulásban.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!