Hirdetés

Emberábrázolás a világból

Diverzitás címmel nyitották meg a csíkszeredai Prisma fotóklub éves kiállítását a Megyeháza földszinti kiállítóterében péntek délután. Az idei, a klub tagjainak munkáiból válogatott reprezentatív tárlat témája az emberábrázolás.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 3 perc
Emberábrázolás a világból
A tárlatra az idei év legjobb fotóit válogatták össze Fotó: László F. Csaba

Szép számú érdeklődő gyűlt össze péntek délután a Megyeháza földszinti kiállítóterében, ahol a csíkszeredai Prisma fotóklub 2023-as évi tárlatát nyitották meg. Az éves kiállítás címe Diverzitás, témája az emberábrázolás. Az érdeklődőket elsőként Labancz István, a Prisma fotóklub elnöke köszöntötte, aki elmondta: az éves tárlatra az idei év legjobb fotóit válogatták össze, az idei témát portré, szocio-etno életkép és akt műfajok formájában próbálják kifejezni. A tárlatot sokféleség, változatosság, sokszínűség jellemzi, a fotók a világ több tájáról vannak összegyűjtve, ezért is lett a címe Diverzitás.

– A mi szerepünk mint fotósok addig tart, amíg megmutatjuk a gazdag vizuális élményt nyújtó képeket az embereknek, az egésznek az értelme az, amit a képek kiváltanak az emberekből. Egy fotó nem attól jó, hogy éles, vagy helyesen van exponálva, talán a legfontosabb, hogy reakciót, érzelmet váltson ki  – mutatott rá a klubelnök.

László F. Csaba

A kiállítást Péter Izabella, a fotóklub egyik tagja méltatta. Beszédében kiemelte: a Prisma fotóművészei minden eszközt és technikát felhasználtak, hogy megragadják az emberi élet számtalan árnyalatát, az igazi szépség az emberi sokszínűségben rejlik.

Kiállítók: Bálint Attila, Bartók Izabella, Borvíz Attila, Brașoveanu Simona, Csóti Béla, Czompók Gyula, Darvas Rezső, Görbe György, Kuti Zoltán Hermann, Labancz István, László F. Csaba, Lukács Mária, Martinaș Cristian, Pál Gábor Dénes, Pataki Hajnal, Péter Izabella, Szentes Laszló, Szökő Sándor, Tarczali Éva, Török Dávid, Turcza Hunor, Vitos Hajnal.

A Prisma fotóklub 2023-as évi tárlata 2024. január 31-ig látogatható a Megyeháza földszinti kiállítóterében, napi huszonnégy órát tart nyitva a kiállítás.

László F. CsabaHirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!