Hirdetés

Elzárják a távfűtést

Tavasziasra váltott az időjárás, teljesültek a távfűtés elzárásának feltételei. Hétfőtől kezdődően rendre elzárják mindegyik gyergyószentmiklósi lépcsőházban a szolgáltatást, aki még fűtene, annak ezt írásban kell jeleznie.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Elzárják a távfűtést
Véget ér a fűtésidény a gyergyószentmiklósi tömbházakban Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Véget ér május 22-én a 2022–2023-as fűtésidény Gyergyószentmiklóson, hiszen kellő mértékben felmelegedett az idő ahhoz, hogy megállíthassa a szolgáltatást a helyi közmű.

– A jogszabályok által megszabott hivatalos fűtésidény, ami alatt jár a fűtéstámogatás és a csökkentett áfa, március 31-én már lejárt. A közmű azonban köteles mindaddig fűteni, amíg három egymás utáni éjszaka nem emelkedik 10 Celsius-fok fölé a hőmérséklet. Ez most teljesült, és előreláthatólag nem várható komolyabb lehűlés, így hétfőtől leállítjuk a távfűtést – közölte György János, a Gyergyószentmiklósi Hő-, Víz- és Csatornaszolgáltató Közmű szóvivője. Mint részletezte, több napba telik, mire minden egyes lépcsőházhoz eljutnak a szolgáltató munkatársai, és minden modulban elzárják a fűtést, de várhatóan a hét közepére az egész városban elvégzik ezt a műveletet.
Azok a lépcsőházak, ahol a lakók még igényelnék a fűtést, ezen a héten jelezhetik óhajukat.

– Vannak lépcsőházak, amelyekben még júniusban is fűteni kell minden évben, számítunk rá, hogy most is lesz ilyen. Péntekig jelezzék, ha ilyen igény van, a lakók nyolcvan százalékának aláírásával – mondta György János.

A fűtés lezárása nem befolyásolja a melegvíz-szolgáltatást, az továbbra is zavartalanul folytatódhat.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!