Hirdetés

Elstartoltak az ultrafutók

A Mont Blancot ugyan nem hódítják meg, hiszen ez nem szerepel a tervekben, de az udvarhelyi ultrafutók folyamatosan „szemmel tartják” Nyugat-Európa legmagasabb, 4808 méter magas csúcsát, miközben körbeszaladják azt.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 1 perc
Elstartoltak az ultrafutók
Rajt előtt az udvarhelyi ultrafutók Fotó: VSK Székelyudvarhely

A VSK Székelyudvarhely és a Feel Good színeit képviselő Nagy Sándor, Bartha Bálint és Takács Szabolcs udvarhelyi ultrafutók hétfőn reggel vágtak neki az Ultra-Trail du Mont Blanc leghosszabb, La Petite Trotte à Léon, röviden PTL-nek nevezett 25 ezer méteres pozitív szintkülönbségű, 300 kilométer hosszú versenytávjának, amelyet legfeljebb hét nap alatt kell teljesíteniük. Haladásukat a verseny honlapján élőben is lehet követni, az első huszonnégy órában, közel 70 kilométeres távon már öt 2000-nél magasabb csúcsot is meghódítottak, ilyenből közel harminc van a teljes távon, a legmagasabbik 3179 méter magas. Az ultrafutók szombat reggelig szeretnének célba érni.
Székelyudvarhely és a VSK színeiben női versenyző is rajthoz állt, Fazakas Bíborka a 150 km-es távon hétfőn éjszaka indult el. A huszonöt-huszonhat óra alatt teljesíthető versenytávot az udvarhelyi ultrafutó szeretné az első öt között teljesíteni.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!