Hirdetés

Elővigyázatosságot kérnek a lakosságtól

Senki ne használjon veszélyes tűzijátékot, petárdát vagy más pirotechnikai eszközt, és a gyermekeknek se engedje senki, hogy játsszanak a petárdákkal és tűzijátékokkal – kéri lapunkhoz csütörtökön eljuttatott közleményében a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség.

Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Elővigyázatosságot kérnek a lakosságtól
Illusztráció Fotó: Pixabay


Mint írták, a veszélyes tűzijátékok használata megbosszulhatja magát, és áldozattá válhat a tűzijáték használója. A közlemény szerint a hivatásos tűzoltók készenlétben állnak, hogy szilveszterkor szükség esetén elsősegélyt tudjanak nyújtani a sérülteknek, illetve eloltsák a tüzet, ha véletlenül kigyullad valami.

A közleményben emlékeztetnek: csak a törvényesen engedélyezett pirotechnikai eszközöket szabad használni, amelyek csak kisebb veszélyt jelentenek felhasználóikra. De még ezeket az eszközöket sem szabad odaadni a gyermekeknek, mert veszélyes lehet. Ugyanakkor arra kérik a lakosságot: ne használjon senki pirotechnikai eszközöket zárt terekben, teraszokon, továbbá senki se dobja tűzbe ezeket az eszközöket. Mint írták, ezeknek az egyszerű szabályoknak a betartásával egészségesen vághatunk neki az új évnek.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!