Hirdetés

Ellenfelekre vár a Vasas Femina

Küzdelmes mérkőzés után jutott be a női labdarúgó Román Kupa csoportkörébe a Vasas Femina, miután a 4. forduló előre hozott mérkőzésén, hosszabbításban 5-3-ra győzött az FC Botoșani otthonában.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Ellenfelekre vár a Vasas Femina
A Vasas hazai pályán játssza a csoportmeccseket Fotó: Szász Csaba

A női labdarúgó Román Kupa negyedik körének előre hozott mérkőzésén az FC Botoșani otthonában lépett pályára november 29-én a Vasas Femina, azzal a téttel, hogy bejusson a csoportkörbe.

A harmadosztályban a moldvai együttes egy csoportban szerepel az éllovas Sepsi OSK és a Kézdivásárhelyi SE együtteseivel, illetve a Vasas Femina fiókcsapatával, nyolc forduló után a harmadik helyen áll.

Papíron egyértelműen az udvarhelyi alakulat volt az esélyesebb, Vágó Attila vezetőedzőnek mégsem volt könnyű dolga,

a Vasas hiányos kerettel, a válogatottba behívott játékosok, idegenlégiósok nélkül, összesen nyolc alapember nélkül, az ificsapattal utazott el a találkozóra.


Hirdetés

A találkozón a Vasas került hamarabb előnybe, de a hazaiak egyenlíteni tudtak, és a szünetig nem is változott az eredmény. A pihenő után az udvarhelyi lányok vették át a kezdeményezést, kétszer is betaláltak, húsz perccel a vége előtt 3-1 arányban vezettek, a házigazda azonban nem hagyta annyiban, a rendes játékidő végéig ismét ki tudták egyenlíteni az állást.

Következett a hosszabbítás, de itt már

kijött a különbség a két csapat között, a Vasas kétszer is eredményes volt, végül 5-3-ra győzött és bejutott a kupasorozat csoportkörébe.

A 4. forduló további három mérkőzését december 13-án rendezik, a továbbjutók egy csoportba kerülnek a Vasassal. A négyes csoportban mindenki játszik mindenkivel, és mivel minden esetben a múlt idényben jobban rangsorolt együttes a pályaválasztó, a másik három továbbjutó kilététől függetlenül a Vasas biztosan hazai pályán fog játszani. A csoportgyőztes bejut a Román Kupa elődöntőjébe.

Női labdarúgó Román Kupa, 4. forduló
FC Botoșani – Vasas Femina 3-5 (1-1, 3-3, hosszabbítás után)
Udvarhelyi gólszerzők: Boros A. (2), László F. (2), Zănoagă A.


Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!