Hirdetés

Elköltöztek a rendelők

Megváltoztak a csíkszeredai és a szentegyházi kórház ambuláns rendeléseinek helyszínei az építkezések és korszerűsítések miatt – közölte csütörtökön Hargita Megye Tanácsa.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Elköltöztek a rendelők
Illusztráció Fotó: Kosza Róbert

A közlemény szerint a változásokról részletes tájékoztatást lehet kérni, valamint előjegyzést lehet készíteni a vizsgálatokra a 0742214951 és a 0372727799 telefonszámon. A rendelőintézet („poliklinika”) Mikó utca 1. szám alatti épületében található új helyszíneken belgyógyászat, családtervezés, diabetológia, dietetika, gyermekkardiológia, ideggyógyászat, kardiológia, munkaegészségtan, szülészet-nőgyógyászat és urológia rendel. A Nicolae Bălcescu utca 1. szám alatti régi kórház épületében az allergológia és az immunológia, a Szász Endre utca 5. szám alatt pedig a fizioterápia, a fül-orr-gégészet (szájsebészet) és a reumatológia működik.


Hirdetés


A Temesvári sugárút 4. szám alatt lehet jelentkezni a gyermek lelki egészségügyi központ ambuláns rendelésére. A Szék utca 146. szám alatt rendel a fertőző betegségek osztálya (HIV/AIDS, veszettség), a tbc és a tüdőgyógyászat. A Dénes László utca 2. szám alatt van az általános sebészet (érsebészet, gyermeksebészet, idegsebészet, mellkassebészet), a gasztroenterológia, a gyermekgyógyászat, az onkológia és az ortopédia ambuláns rendelése.
Szentegyházán a Kórház utca 53. szám alatt elérhető belgyógyászat, bőrgyógyászat, gyermekgyógyászat, pszichiátria, pszichológia, reumatológia, sebészet (érsebészet), szülészet-nőgyógyászat és urológia.  
A közlemény szerint az építkezések és fejlesztések a Hargita megyei lakosság érdekében történnek, és a kórházak az orvostudomány legújabb fejlesztéseit alkalmazzák. Idézték Borboly Csabát, Hargita Megye Tanácsa elnökét, aki kifejtette: a fejlesztések hozzájárulnak a betegellátás színvonalához és lehetővé teszik a magas szintű orvosi ellátást. Mint részletezte: a beruházásokra azért van szükség, hogy senkinek ne kelljen elutazni itthonról, a régióból a korszerű szolgáltatások eléréséért.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!