Hirdetés

Elkezdődött a junior ökölvívó-világbajnokság

Nehéz ellenfelekkel kellett megküzdeniük az Örményországban zajló junior ökölvívó-világbajnokság székelyföldi résztvevőinek.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 3 perc
Elkezdődött a junior ökölvívó-világbajnokság
Fotó: Erdélyi Godako

Az üzbég Ilmasov ellen kezdte meg szereplését Mailát András, az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub magyar színekben induló sportolója az Örményországban zajló junior világbajnokságon. A gyergyói egyesület beszámolója szerint András „parázs mérkőzésen, magából mindent kiadva, igyekezve, hogy az edzői utasításokat betartsa, az utolsó másodpercig küzdve pontozással maradt alul üzbég ellenfelével szemben”. 


Hirdetés


– Már a sorsolás pillanatában tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz. Az üzbegisztáni ökölvívás a világ legjobbjai közé tartozik, és az ellenfél, a sokkal rutinosabb Ulmasov ki tudta használni tapasztalati előnyét. Számos nemzet bajnokaival találkoztunk eddig, de mind közül ez az üzbég fiú volt a legjobb. Győzelme megérdemelt volt, de András csak dicséretet érdemel. Meg kell keressük a lehetőséget, hogy minél több ilyen ellenféllel, ilyen mérkőzéseket vívhassunk – összegzett a mérkőzés után Huszár Árpád mesteredző, a magyar edzői stáb tagja, a Godako Sportklub elnöke.

Kazah ellenféllel kezdett Benedek Péter
Kazahsztáni sportoló, Orinbassar Ramasar volt Benedek Péter első ellenfele a junior világbajnokság 52 kilós súlycsoportjában. Az Örményországban zajló vébén Péter a legjobb tizenhat között kezdte a versenyt, a legjobb nyolc közé jutás céljával. A tegnapi mérkőzés a gyergyói sportoló nagyszerű győzelmét hozta Orinbassar ellen, melynek köszönhetően bejutott a súlycsoport negyeddöntőjébe. Benedek a nyolc között, holnap az örmény Kharatyan Arennel fog megküzdeni.

Jobb volt az orosz bajnok
A 46 kilogrammos súlycsoportban szerepelt a vb-n Szőcs Bence, a VSK Csíkszereda junior ökölvívója. A versenyzőnek nem volt szerencséje, a sorsoláskor nagyon erős orosz ellenfél jutott neki. A mérkőzés szombaton volt az orosz bajnok Magomedov I. ellen. Bence mérkőzése az orosz ökölvívó győzelmével zárult. Pontozással maradt alul a csíkszeredai sportoló, aki „elejétől a végéig hajtotta ellenfelét, de többet pontozott az orosz, ami megmutatkozott a bírók végső döntésében is” – számolt be közösségi oldalán Bence edzője, Tódor Lóránd.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!