Elkezdődött a gyűjtés

Idén is megsütik a magyarok kenyerét. Összefogás Fotó: lászló f. Csaba/archív

Idén is csatlakozik Hargita megye a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programhoz. Hargita, Kovászna, illetve Maros megyében a Székely Gazdaszervezetek Egyesülete (SZGE) bonyolítja le az adományok gyűjtését, ezeket később pedig rászorulóknak juttatják el. Az adományokat különböző gyűjtőpontokon fogadják, amelyek elsősorban terményeket tartalmazhatnak, de a pénzadományt is fogadják.

Idén is csatlakozott Hargita, Kovászna és Maros megye a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programhoz, amelyben a hazai magyar gazdatársadalom jótékonysági céllal ajánlja fel terményei egy részét rászoruló családok, idősek, intézmények számára.
Különböző gyűjtőpontokban várják a gazdák adományát. Ebben az évben is a Székely Gazdaszervezetek Egyesülete (SZGE) bonyolítja le az adományok gyűjtését, ezeket később pedig rászorulóknak juttatják el.
A felállított gyűjtőpontoknál elsősorban terményeket – legyen az búza, krumpli, répa vagy hagyma – várnak, de szívesen fogadják a pénzadományt is. A megye különböző részein hoztak létre gyűjtőpontokat, ahol a Székely Gazdaszervezetek Egyesületének munkatársai fogadják az adományokat.
Kászonaltízen, illetve Csík­koz­máson a polgármesteri hivatalokban várják az adományokat, a kapcsolattartó személy pedig Barta Gellért (0756 726 297) falugazdász. Akik a csík­szent­si­mo­ni polgármesteri hivatalnál és a Csíkszentgyörgy 563-as szám alatt szeretnék átadni adományukat, Gál Attila (0756 726 296) falugazdászt kell felkeresniük. Csík­jenőfalván a 7-es szám alatt pedig Vizi János (0745 350 555) veszi át az adományokat. Udvarhelyszéken Székely­szentléleken, a Gordon Prod Kft. farmján Sinka Arnold (0756 726 298) falugazdászt kell keresni, Székelykeresztúron a Hargita utcában, az Acatel kazánháznál pedig Hatos György falugazdászt (0756 726 293) kell értesíteni. A gyergyószéki gazdáknak Ferencz Csibi Lóránd (0756 726 291) falugazdászt kell felkeresniük, gyűjtőpontokat pedig Gyergyóremetén, Gyergyóditróban, Gyergyó­újfa­lu­ban és Gyergyó­kilyén­falván találhatnak.

Szilágyi Dalma-Orsolya

: an accessible web community