Hirdetés

Elkészült a menetrend

A Magyar Jégkorongszövetség közzétette az Erste Liga alapszakasza második részének menetrendjét. Idegenben kezdi meg a Gyergyói HK és a Csíkszeredai Sportklub is, a két gárda pedig vendéglátóként a Ferencvárossal zárja a csoportkört.

HN-információ
Becsült olvasási idő: 2 perc
Elkészült a menetrend
Hazai jégen a Fradi ellen zárja a csoportkört a Sportklub Fotó: László F. Csaba

Közzétette a Magyar Jégkorongszövetség (MJSz) az Erste Liga alapszakasza második részének menetrendjét, amely február 13-án kezdődik és március 5-én ér véget. A tízcsapatos mezőnyt az úgynevezett „kígyóelv” alapján két ötös csoportra osztották, mindkét csoportban mindenki kétszer játszik mindenkivel, vagyis még nyolc meccs vár a gárdákra. A szerzett pontokat hozzáadják az alapszakaszban már eddig elértekhez, így alakul ki újabb nyolc forduló után a negyeddöntő mezőnye, hiszen az utolsó két helyezett nem jut a rájátszásba. 


Hirdetés


A második szakaszt mind a Gyergyói HK, mind pedig a Sportklub Magyarországon kezdi és hazai közönség előtt zárja. A GYHK 14-én Debrecenben, egy nappal később a Sportklub Dunaújvárosban szerepel, 16-án a gyergyóiak, 17-én a csíkiak lépnek jégre a Ferencváros vendégeként. A magyarországi túrát 18-án a Sportklub Debrecenben, a GYHK Dunaújvárosban zárja, 22-én pedig Gyergyószentmiklóson játszik a két megyebeli csapat. Február 24-én a Sportklub az Acélbikák, a GYHK a DEAC ellen játszik, immár hazai jégen, egy nappal később a debreceniek a megyeszékhelyen, a dunaújvárosiak pedig Gyergyószentmiklóson lépnek jégre. Február 27-én a Sportklub – GYHK meccset rendezik, ezt követően a Ferencváros utazik Erdélybe, március 1-jén a Sportklub, másnap pedig a GYHK vendége lesz a zöld-fehér gárda.
A Ferencváros 72, a Sportklub 60, a Gyergyói HK 59, a Debreceni EAC 49, míg az Acélbikák csapata 31 ponttal kezdi meg az alapszakasz második részét, amelyen legtöbb 24 pont szerezhető meg csapatonként, így biztosan kijelenthető, hogy a két székelyföldi gárda biztosan ott lesz a negyeddöntőben.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!