Hirdetés

Elfogadták a város fejlesztési stratégiáját

Előbb visszavonta, majd módosítva ismét elfogadta Csíkszeredának és környékének integrált városfejlesztési stratégiáját és fenntartható mobilitási tervét a csíkszeredai önkormányzat hétfő reggeli soron kívüli ülésén.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 1 perc
Elfogadták a város fejlesztési stratégiáját
Illusztráció Fotó: László F. Csaba / Archív

Soron kívüli ülést tartott Csíkszereda önkormányzata hétfő reggel. Az ülésen visszavonták, majd módosítva újra elfogadták azt az integrált városfejlesztési stratégiát és mobilitási tervet magában foglaló határozatot, amely Csíkszeredára és vonzáskörzetére egyaránt vonatkozik. Az önkormányzati ülésen továbbá arról is szó esett, hogy 2023-ban több mint hetvenmillió lejes keretből gazdálkodhat a város, és az előző években felhalmozott költségvetési tartalékok felhasználásáról is döntöttek. A költségvetés közel 48 millió lej értékű többletét az önkormányzat különféle beruházásokra fogja fordítani. A tanácsülésen elhangzott: a város idei éves költségvetését február elején fogadják el.

Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere összegezésként úgy fogalmazott: a tavalyival közel azonos tartalék erőforrással rendelkezik a megyeszékhely, ami meglátása szerint biztos és stabil alapot teremt a város nagy projektjeinek kivitelezéséhez.

Kövessen a Facebookon!