Hirdetés

Elballagtak a gyergyószentmiklósi „Covid-évfolyam” végzősei

Elballagtak a BBTE gyergyószentmiklósi kihelyezett tagozatának végzősei szerdán. Mesteri képzésen huszonnyolc hallgató, a turizmusföldrajz alapképzés magyar és román tagozatán pedig nyolc-nyolc végzős fejezte be tanulmányait.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 3 perc
Elballagtak a gyergyószentmiklósi „Covid-évfolyam” végzősei
Ballagás a Csíky-kertben. Turizmusföldrajz, ökoturizmus és fenntartható fejlesztés szakokon végeztek szakemberek Fotó: Barabás Pál-Hajnalka

Szerdán tartották a Csíky-kertben a gyergyószentmiklósi egyetem végzőseinek ballagási ünnepségét. Horváth Alpár egyetemi adjunktus kiemelte, nagy bátorság kellett 2020-ban turizmus szakra jelentkezni, hiszen akkor, a koronavírus-járvány idején sokan temették a vendéglátóipart. Arra is felhívta a végzős hallgatók figyelmét, a diploma bizonyára sokat jelent majd a munkaerőpiacon, viszont sokkal többet számít az út, ami a megszerzéséig vezetett.

– Reméljük, élménytáratok tarsolyába került sok hasznos tudomány, tapasztalat, jó élmény, melyek az elkövetkező időben hasznotokra fognak válni – szólt a ballagókhoz Peteley Attila egyetemi adjunktus. 

Barabás Pál-Hajnalka

Az oktatási egység igazgatója, Dombay István is szólt a Covid-évfolyamként nevezett végzősökhöz.

– Az egyetemen eltöltött évek alatt minden bizonnyal javult az önálló feladatmegoldó képességetek. Az összefüggések átlátása, kreativitásotok, önálló döntéshozatal, magabiztosság, kapcsolatépítő képességek, kitartás, az emberi mivoltotok fejlődése is zajlott a tanulás mellett – mondta az igazgató.

A ballagóktól oklevéllel és egy-egy szál virággal búcsúzott az egyetem, majd családtagjaik körében fogadták a köszöntéseket.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!