Hirdetés

Egyszerűbb lesz pályázni az RMDSZ szerint

Elfogadta a kormány azt a sürgősségi rendeletet, amely lehetővé teszi, hogy gyorsabban és kevesebb bürokráciával bonyolítsák le az állami támogatások pályázati kiírásait, így könnyebben juthassanak támogatáshoz az önkormányzatok, vállalkozások és civil szervezetek – közölte csütörtökön az RMDSZ.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Egyszerűbb lesz pályázni az RMDSZ szerint
Illusztráció Fotó: rmdsz.ro

A közlemény szerint mindennek az a célja, hogy a pályázatok írása és lebonyolítása ne jelentsen olyan nagy fejtörést az önkormányzatoknak, vállalkozásoknak és civil szervezeteknek, és hogy gyorsabban és kevesebb bürokráciával lehessen lehívni az elérhető 46 milliárd eurós támogatást az elkövetkező 5 évben. Az új szabályzat többek között egyszerűsíti a hatósági engedélyek kikérését, sürgősségi eljárást biztosít az építési engedélyek kiadásához, valamint digitális formában működik a pályázatok leadása és elszámolása. A MySMIS2021/SMIS2021+ online pályázási platformok is javulnak, kötelezővé válik a kedvezményezettek kézikönyvének megjelenése, amely tájékoztatást ad a pályázat szakaszairól és a benyújtandó dokumentumokról. A pályázati naptár is folyamatosan frissül és bővül, hogy mindenki időben értesülhessen a pályázati lehetőségekről.

„Több mint 20 éve írok és bonyolítok le pályázatokat, tudom, mit jelent a bürokrácia, a hónapokon át tartó várakozás, a túlbonyolítás, a fölösleges papírmunka. Ezen most változtatunk. Azt akarjuk, hogy minél többen pályázzanak, egyszerű és gyors legyen a pályázati rendszer, hogy tudjuk fejleszteni szülőföldünket” – idézte a közlemény Hegedüs Csilla államtitkárt.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!