Hirdetés

Egyetemi Jégkorong Világliga: Románia a bronzéremért, Magyarország a hetedik helyért játszik

A hajrájához érkezett a Csíkkarcfalván zajló Egyetemi Jégkorong Világkupa. Az alsóházi rájátszásban eldőlt, hogy Magyarország a 7–8. helyért játszik a szerdai helyosztókon, az USA ellen hatalmasat küzdő, de egy góllal alulmaradó házigazda pedig a bronzmeccsen lép majd pályára.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 2 perc
Egyetemi Jégkorong Világliga: Románia a bronzéremért, Magyarország a hetedik helyért játszik
A bronzéremért játszhat a házigazda Fotó: László F. Csaba

Egy nap szünet után kedden folytatódtak az Egyetemi Jégkorong Világkupa küzdelmei Csíkkarcfalván. A magyar válogatott Lengyelország ellen lépett jégre az alsóházban. Bár megszerezte a vezetést Vas Márton csapata, ám a lengyelek fordítottak. Magyarország így szerdán a svédek ellen veszítő csehekkel találkozik.

László F. Csaba

A kora esti elődöntőben telt ház fogadta a torna eddigi szakaszában kitűnő játékot mutató, székely fiatalokra épülő román csapat és a százszázalékos teljesítményt nyújtó Amerikai Egyesült Államokat. A házigazda az első harmadban ezúttal visszafogottabb teljesítményt nyújtott, és kétgólos hátrányba került. A második játékrészben egy-egy gól esett.

László F. Csaba

A záró játékrészben nagy küzdelemben felzárkóztak egy gólra a hazaiak, de az egyenlítés nem jött össze. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Románia összesen kilencszer játszott emberhátrányban, az USA pedig hétszer csengette meg a kapuvasat. Márton Koppányék készülhetnek a bronzmeccsre, az amerikaiak pedig a késő esti Szlovákia–Kanada összecsapás győztesével lépnek jégre a döntőben.

László F. Csaba

USA – Románia 3–2 (2–0, 1–1, 0–1)
Gólszerzők: Bohn D. (5.), Kalandyk J. (14.), West B. (34.), illetve Gecse O. (32.), Márton K. (48.)



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!