Hirdetés

Egy nap, ami a Hargita megyei tűzoltókról szól

Első alkalommal szervezik meg a Hargita Megyei Tűzoltó-találkozót a csíkszentsimoni Csíki Sör Manufaktúra udvarán szeptember 16-án, szombaton. A szervező Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Egyesületét és a Hargita Megyei Oltul Sürgősségi Esetek Felügyelőségét támogatja Hargita Megye Tanácsa, a Magyar Tűzoltószövetség és a Tiltott Csíki Sör Manufaktúra.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Becsült olvasási idő: 2 perc
Egy nap, ami a Hargita megyei tűzoltókról szól
Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

A szervezők célja hagyományt teremteni a rendezvénnyel, egy maradandó eseményt szervezni, ahol találkozhatnak és együtt tölthetnek egy napot Hargita megye tűzoltói, akár hivatásos, önkormányzati, létesítményi vagy egyesületi tűzoltók.

Az eseményre ugyanakkor várják a tűzoltóbarátokat is, hiszen minél szélesebb körben szeretnék megismertetni a lánglovagok munkáját, mindennapjait.

A szakmai műhelymunkák mellett képzéseken is részt vehetnek az érdeklődők az elsősegélynyújtástól a kisebb, háztartási tűzoltásig, valamint a különböző oltókészülékek és légzőkészülékek szakszerű használatával is megismerkedhetnek. Az előadások mellett a junior tűzoltók eskütételére is sor kerül, este pedig koncerttel készülnek a szervezők. Várják a családosokat is, hiszen a gyerekeknek szintén készülnek előadásokkal és foglalkozásokkal.

Szeptember 16-án, szombaton kora reggel megnyitja kapuit a Csíki Sör Manufaktúra és várják a tűzoltókat, barátaikat, mindazokat, akik ismerkednének a tűzoltóság munkájával vagy csak kellemes környezetben szeretnék eltölteni a hétvégét – tájékoztat közleményében a megyei tanács sajtószolgálata.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!