Hirdetés

Egy melléképület, egy tonna tűzifa, 300 kg széna is lángok martalékává vált Nagygalambfalván

Kigyulladt egy melléképület Nagygalambfalván csütörtök este, a tűzoltók mintegy három órán át oltották a lángokat.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Becsült olvasási idő: 1 perc
Egy melléképület, egy tonna tűzifa, 300 kg széna is lángok martalékává vált Nagygalambfalván
Képünk illusztráció Fotó: Hargita Népe Archív

A Hargita megyei tűzoltóság közleménye szerint a 112-es egységes hívószámon riasztották őket, mintegy harminc katonai és hivatásos tűzoltó szállt ki a helyszínre, Székelyudvarhelyről, Székelykeresztúrról, Bögözről és Nagygalambfalváról. A lángok egy háztartási melléképület tetőszerkezetében keletkeztek, és végig fennállt a veszélye, hogy a tűz átterjed a szomszédos házra. A tűzoltóknak három óra alatt sikerült eloltaniuk a lángokat, megakadályozni azok továbbterjedését.

A melléképület mennyezetének és tetőszerkezetének nyolcvan százalékán kívül a lángok martalékává vált két fakapu, egy tonna tűzifa, amelyet a fészerben tartottak, és háromszáz kilogramm széna.

A tüzet valószínűleg hibás elektromos vezeték okozta.

A tűzoltóság a közleményében ismét felhívta a figyelmet a hibás, rögtönzött, túlterhelt vagy felügyelet nélkül hagyott elektromos berendezések és készülékek által jelentett veszélyre, rámutatva, hogy megyénkben két nap alatt két elektromos tűzeset történt. Mint beszámoltunk róla, szerdán Gyergyóalfaluban okozott tüzet egy rövidzárlat.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!