Hirdetés

Egy ezüst- és két bronzéremmel tértek haza a gyergyói bokszolók

Nemzetközi versenyen mérettette meg magát az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub – Felcsút SK öt bokszolója Aradon. A gyergyói sportolók egy második, két harmadik és két ötödik helyezéssel tértek haza.

Fórika Dóra
Becsült olvasási idő: 2 perc
Egy ezüst- és két bronzéremmel tértek haza a gyergyói bokszolók
Öt sportoló, három dobogós helyezés. Nemzetközi versenyen remekeltek Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

Idei első megmérettetésén vannak túl az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub – Felcsút SK fiatal bokszolói, akik az elmúlt hétvégén Magyarország válogatottjának színeiben versenyeztek Aradon  – hangzott el a kedd délutáni sajtótájékoztatón.

– Két lány és három fiú versenyzővel vettünk részt az aradi Drakula Open nemzetközi versenyen, junior- és ifjúsági korosztályban, huszonhat másik ország mellett. Tartalmas, színvonalas mérkőzések voltak erős ellenfelekkel – mondta Huszár Árpád, a sportklub edzője.

A döntőbe jutott gyergyószentmiklósi Fazakas Katalin egy román válogatott lánnyal mérkőzött. Katalint kihirdették győztesnek, viszont egy érthetetlen bírói ítélet miatt visszavonták, és ellenfelét nyilvánították győztesnek, így ő kapta az ezüstérmet. Harmadik helyezést kapott Majlát András, aki legyőzte az észt bajnokot, később az azerbajdzsáni bokszoló ellen megosztott pontozással vesztett, valamint Kozma Lívia, aki lengyel ellenféllel mérkőzött meg. Buzás András és Benedek Péter ötödik helyezéssel tért haza  – tudtuk meg.

–  Minden verseny után azért levonjuk a következtetéseket, megnézzük a pozitívumokat és a negatívumokat. Nagyon sok erősségünk van, ezeket fejlesztjük, de vannak olyan gyenge pontjaink is, amikre különösen fontos figyelmet kell majd a jövőben fordítani és átváltoztatni erősségekké. Ha ez sikerül, én bízom abban, hogy egy-két éven belül ezek a sportolók ott lesznek a világ élvonalában – fogalmazott a sportolók edzője. Hozzátette: holnap Marosvásárhelyen mérkőznek meg, a Március kupán. Meghívást kaptak egy román és spanyol csapatversenyre is, továbbá Magyarországon egy ír–lengyel–magyar csapattalálkozón is részt vesznek márciusban.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!