Hirdetés

Egy apró lépés hiányzik

A magyar labdarúgó-válogatott 2-2-es döntetlent játszott Litvániában az Európa-bajnoki selejtezők 8. fordulójában. Ezzel az eredménnyel egy lépéssel közelebb került a kijutáshoz Marco Rossi együttese.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 3 perc
Egy apró lépés hiányzik
Fotó: nso.hu

Hatalmas lelkesedéssel vetette bele magát a küzdelembe a házigazda litván csapat a keddi mérkőzésbe. A házigazdák agresszív, letámadáson alapuló játéka láthatóan nem ízlett a magyar együttesnek. Olyannyira nem, hogy az első játékrészben kétszer is a Dibusz Dénes kapujába került a labda. Előbb az álmélkodó magyar védők díszsorfalat álltak Fedor Černychnek, aki köszönte szépen a lehetőséget, és látványos góllal megszerezte a vezetést. Az olykor erőlködő, ritmust nem találó magyar együttesnek a szünet előtti percekben érkezett az újabb pofon, Pijus Sirvys fejelt a hálóba (2-0).

A második félidőt sokkal jobban kezdte a magyar csapat, nyomtak, mentek előre Szoboszlaiék, de az igazán nagy gólszerzési lehetőségek elmaradtak, a betömörülő litván védelem jól állta a sarat. Ráadásul a kapuban Emilijus Zubas is remek teljesítményt nyújtott. Az akarásnak azonban meglett az eredménye, a 67. percben Sallai Roland büntetőt harcolt ki, amelyet Szoboszlai Dominik magabiztosan váltott gólra (2-1). A hajrában pedig érkezett Varga Barnabás, aki remek fejes góllal biztosította az egyik pontot Magyarország számára.

A hátralévő két fordulóban a magyar válogatottnak egyetlenegy pontot kell szereznie ahhoz, hogy ott legyen a 2024-es, németországi Eb-n.

Európa-bajnoki selejtező, G csoport, 8. forduló
Litvánia–Magyarország 2-2 (2-0)
Gólszerző: Černych (20.), Sirvys (36.), ill. Szoboszlai (67. – 11-esből), Varga Barnabás (82.)
Litvánia: Zubas – Lasickas, Girdvainis, Lekiatas, Sirvys (Beneta, 76.) – Utkus (Kazukolovas, 64.), Vorobjovas – Slivka (Novikovas, 90.), Gineitis, Cernych (El. Jankauskas, 65.) – G. Paulauskas. Szövetségi kapitány: Edgaras Jankauskas
Magyarország: Dibusz – Fiola, Szalai Attila, Lang – Nego (Csoboth, 62.), Nagy Ádám, Szoboszlai, Kerkez (Nagy Zsolt, a szünetben) – Sallai (Bolla, 90+2.), Gazdag (Styles, a szünetben) – Varga Barnabás (Ádám Martin, 90+2.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi

A csoport másik mérkőzésén
Szerbia–Montenegró 3-1 (A. Mitrovics 9. és 71., Tadics 77., ill. Jovetics 36.)

A G csoport állása
1. Magyarország    6    4    2    –     11    –4      +7     14     
2. Szerbia               7    4    1    2     13    –7      +6     13     
3. Montenegró        6    2    2    2      6     –8      –2      8     
4. Litvánia               7    1    3    3      8     –12    –4      6     
5. Bulgária              6    –    2    4      3     –10     –7     2Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!