Hirdetés

Ebből többet is ki lehetett volna hozni!

Hiába küzdött hősiesen és játszott jól húsz percig a Székelyudvarhelyi VSK kézilabdacsapata, ezt követően eltékozolta ötgólos előnyét, a sok technikai hibát pedig kegyetlenül büntette a Bákói VSK, amely a végén el is vitte a pontokat.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 4 perc
Ebből többet is ki lehetett volna hozni!
Jól kezdett Udvarhely, de nem bírta végig a tempót Fotó: Szász Csaba

Megkezdődtek a visszavágók a férfi kézilabda Bölények Li­gájában, az idei évre előrehozott két fordulóból az elsőt az elmúlt hét végén rendezték, szombaton a Székelyudvarhelyi VSK a Bákói VSK együttesét fogadta.
Az udvarhelyi sportcsarnokban uralkodó izzó hangulat előre jelezte, hogy fontos mérkőzés elébe néznek a hazaiak. Sipos Lóránt legényei ennek megfelelően léptek pályára, összpontosítva és keményen megküzdve minden gólért, 20 perc alatt ötgólosra növelték az előnyt. Ekkor kezdtek előjönni a hibák, a bákóiak is komolyabbra vették a figurát, látszólag játszi könnyedséggel dobták a gólokat, a szünetig két gólra faragva hátrányukat (18–16).
A pihenő után még inkább akadozott az udvarhelyi gépezet, a lehozott kapus taktikája rendre rosszul sült el, odalett az összpontosítás, szaporodtak az egyéni hibák, a vendégek pedig kegyetlenül büntettek, tíz perc alatt kiegyenlítették az állást (22–22). És ha már lendületbe jött, a Bákó nem állt itt meg, átvette az irányítást, fokozatosan elhúzott, az 54. percre ötre növelte előnyét (27-32). A végén kissé visszavettek az iramból, amit az udvarhelyiek meg is próbáltak kihasználni, rövid időre fel is támadt a remény, hogy talán még ki lehet hozni valamit a mérkőzésből, de ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő, a Bákó két góllal nyerte a találkozót (32–34), magabiztos játékkal, megérdemelten vitte el a pontokat. Udvarhely saját dolgát nehezítette meg, mert ebből a mérkőzésből többet is ki lehetett volna hozni.
14 forduló után a kieső helyen tanyázó hárompontos udvarhelyi gárda hét egységnyire van az őt megelőző Temesvári Politól, és tíz pontra a 11. helyezett Vasluitól, helyzete nem reménytelen, de kisebb csodára lesz szükség, hogy bent maradhasson az élvonalban. A kérdés, hogy van-e még annyi potenciál a csapatban, hogy felnőjön ehhez a nem éppen könnyű feladathoz.
A 14. forduló eredményei: VSK Udvarhely–Bákói CSM 32–34, Bukaresti Steaua – VSK Vaslui 30–28, Nagyváradi VSK – Bukaresti CSM 24–32, Temesvári Poli – Tordai Potaissa 28–30, CSU Suceava – Nagybányai Minaur 30–28, Bukaresti Dinamo – HC Bodzavásár 36–30. A VSK Focșani – Konstancai CSM mérkőzés lapzártánk után ért véget.
Az állás: 1. Dinamo 42 p., 2. Konstanca 31 p., 3. Nagybánya 30 p., 4. Bukaresti CSM 30 p., 5. Steaua 28 p., 6. Focșani 23 p., 7. Potaissa 22 p., 8. Bákó 20 p., 9. Suceava 17 p., 10. Bodzavásár 13 p., 11. Vaslui 13 p., 12. Temesvár 10 p., 13. Székelyudvarhely 3 p., 14. Nagyvárad 0 p.
 Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!