Hirdetés

Délhegy-kupa Gyergyócsomafalván

Több év kihagyás után idén 43. alkalommal szervezte meg Gyergyócsomafalván a hagyományos Délhegy-kupát a helyi önkormányzat, a Köllő Miklós Általános Iskola és a Délhegy Sportegyesület. A jégkorongbajnokságra három korosztályban várták a csapatokat a község szabadtéri jégpályájára, ahol jó hangulatban idézték meg az egykori hokimeccsek hangulatát.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 2 perc
Délhegy-kupa Gyergyócsomafalván
Háromnapos sportesemény gyermekeknek Fotó: Boncina-Székely Szidónia

– A Délhegy-kupa községünk székely önazonosságának kifejezési eszköze volt évtizedeken át: örülünk, hogy több év kihagyás után felélesztettük az eseményt, amely összehozta a falut, a környéket, a sportszerető embereket – fogalmazott a rendezvény kapcsán Korpos Levente iskolaigazgató.

A háromnapos sporteseményen közel háromszáz, 0–8. osztályos gyermek vett részt, a helyiek mellett Ditróból, Alfaluból, Újfaluból, Székelyudvarhelyről, Gyimesközéplokról, Szárhegyről és Csíkszeredából érkeztek hokisok. A gyergyócsomafalvi jégkorongozókat Rokaly Szabolcs edző készítette fel a megmérettetésre.

– A hagyománynak számító csomafalvi rendezvényt mindenki magáénak érzi: az önkéntes tűzoltók, sportszerető önkéntesek, számos szervezet, vállalkozó, magánszemély és szülő támogatta azt – mondta el Király Szabolcs alpolgármester.

A háromnapos esemény a vasárnap délutáni döntőt követően az öregfiúk gálamérkőzésével zárul.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!