Hirdetés

Debrecenben játszhat Románia

Sajtóhírek szerint Budapest helyett Debrecen adna otthont az Izrael – Románia labdarúgó Eb-selejtezőnek.

Jakab Árpád
Becsült olvasási idő: 3 perc
Debrecenben játszhat Románia
Fotó: goal.com

Azt már az Izraeli Labdarúgó-szövetség is megerősítette, hogy Magyarországon játszaná le hátralévő mérkőzéseit a 2024-es labdarúgó Eb selejtezőiben az izraeli válogatott, ám eddig úgy tűnt, Budapest lehet a házigazdája a mérkőzéseknek. A román válogatott egyébként már egy selejzetőt letudott a magyar fővárosban: a Szusza Ferenc Stadionban gól nélküli döntetlent ért el Fehéroszország ellen, amely szintén Magyarországon játssza hazai mérkőzéseit.

Az Izrael – Románia mérkőzés napján, november 18-án Fehéroroszország – Andorra mérkőzést rendeznek Budapesten, s a hírek szerint a rendőrség nem vállalta egyszerre a két mérkőzés biztosítását, ezért felvetődött, hogy az iraeli–román összecsapásnak Debrecen adjon otthont. Ráadásul egy nappal később, november 19-én újabb feladat vár a budapesti rendőrségre, amely a valószínűleg telt házas Magyarország – Montenegró mérkőzésen kell fenntartsa a rendet a stadionban és annak környékén.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) egyelőre nem döntött arról, hogy az izraeliek mérkőzéseit nézők előtt játsszák-e majd. Az izraeli válogatott a 3. helyen áll csoportjában, és még van esélye kijutni a jövő évi Eb-re. November 12-én Koszovóban és november 21-én Andorrában lép pályára, míg a hazai meccsein 15-én Svájcot, 18-án Romániát fogadja.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!