Hirdetés

Dávid és Góliát harca vár a Kereszthegyre

A másodosztályos Gyergyóremetei Kereszthegy óriási bravúrt hajtott végre azzal, hogy bejutott a teremlabdarúgó Román Kupa négyes döntőjébe, kedd óta azt is tudni, hogy az előző kupagyőztes Galac lesz az ellenfelük az elődöntőben. A gyergyóremetei klub alelnökét faggattuk.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Dávid és Góliát harca vár a Kereszthegyre
Járt a taps a Kereszthegy eddigi teljesítményéért is Fotó: Gyergyóremetei Kereszthegy

Dávid és Góliát harca várható a teremlabdarúgó Román Kupa legutóbbi kiírásának négyes döntőjében, miután a keddi sorsolást követően eldőlt, hogy

a döntőbe jutásért a másodosztályban játszó Gyergyóremetei Kereszthegy ellenfele az a Galaci United lesz,

amely tavaly a bajnokságot és a kupát is elhódította, és jelen pillanatban is a legnagyobb eséllyel pályázik egy újabb bajnoki címre. Az összecsapás az egyik legismertebb bibliai sztori, az esélytelen, de a nyomasztó túlerő ellen mégis bátran kiálló kisember csodával határos győzelmének szimbóluma. Hogy ez mennyire vetíthető ki a labdarúgópályára, erről kérdeztük a gyergyóremetei klub alelnökét, Bakos Szabolcsot.

Gyergyóremetei Kereszthegy
A Gyergyói Inter ellen is keményen küzdöttek

– Vegyes érzéseink vannak, egyrészt örülünk, hogy egy ilyen kaliberű csapat ellen van alkalmunk és lehetőségünk pályára lépni, ugyanakkor ott van a fejünkben a kérdés, hogy vajon mi lesz a vége. Felkészültünk, a bibliai példához hasonlóan mi is kiállunk, és mi is tudjuk, hogy Dávidnak sikerült győznie – felelte kérdésünkre a gyergyóremetei alelnök.

A székelyföldi csapat eljutása a kupasorozat végjátékába már önmagában is bravúr, és bár kellett némi szerencse is, hogy sorsoláskor a csapat elvileg a könnyebb ágra kerüljön, a győzelmek nem maguktól jöttek.

– Azért mi is oda kellett tegyük a munka ránk eső részét. Gyergyó ellen nagyon megküzdöttünk, és Kolozsvárral is kemény mérkőzést játszottunk. Ezekre az összecsapásokra készülni kellett, a pályán ott kellett lenni, és a gólokat be kellett rúgni – magyarázta Bakos Szabolcs. Megjegyezte, hogy a csapatnak nincs vesztenivalója,

bármilyen eredmény is születik, a Kereszthegy tapasztalattal, tanulságokkal gazdagodik, és azzal a jó érzéssel, hogy idáig eljutottak.


– Egy falusi csapat számára ez óriási eredmény. Nem muszáj nekünk megnyerni a tornát, de nyilván azt sem bánnánk, ha egy jó eredménnyel jönnénk el. Nagy lelkesedéssel megyünk, megpróbálunk tisztességgel helytállni, a végeredményt pedig majd eldönti a bíró sípja – összegzett a gyergyóremetei klub alelnöke, Bakos Szabolcs.

A Román Kupa négyes döntőjét március 18–21-én Déván rendezik, az egyik ágon a két dévai csapat, az Autobergamo és a West harcol a döntőbe jutásért, a másik ágon pedig a Kereszthegy néz farkasszemet a kupát birtokló Galaccal.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!