Hirdetés

Csütörtökön kezdődik az általános tavaszi nagytakarítás

A városközpontban kezdődik idén Csíkszeredában, március 23-án az általános tavaszi nagytakarítás. Csíkszereda Városháza és az Eco-Csík Kft. közös városszépítő akciója a zöldségpiac környékéről indulva halad a városszélek felé. A három hétre tervezett takarítás a megyeszékhely valamennyi közterületét, utcáját, járdáját érinti – közölte kedden a csíkszeredai önkormányzat.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 3 perc
Csütörtökön kezdődik az általános tavaszi nagytakarítás
Illusztráció Fotó: László F. Csaba / Archív

Mint részletezték: idén egy új utcahálózat-takarító járművel bővült az Eco-Csík Kft. gépparkja, így már öt gép (két porszívó és három mechanikus seprű) kezdheti el huszonkét ember nélkülözhetetlen kézi munkája mellett az általános tavaszi nagytakarítást. A hulladékgazdálkodási vállalat telephelyén tartott sajtótájékoztatón bemutatták az új porszívó gépet, és ismertették az akcióval kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

– A tavaszi nagytakarítás sikere és hatékonysága érdekében óriási nagy partnerségre van szükség a városlakók részéről! – hangsúlyozta Bors Béla alpolgármester. Elsősorban

arra kérte a városlakókat, hogy az előre jelzett takarítási napon járműveikkel ne parkoljanak a takarításra váró út-, parkoló- és járdaszakaszon, ugyanis az ott hagyott autók nagymértékben hátráltatják és lassítják a munkálatokat.

– Egy autó elmozdítása, elszállítása egy órát is igénybe vehet – mutatott rá az elöljáró.

A közlemény szerint, ha valaki nem találja a szokott helyén az autóját, a 0744–923031-es telefonszámon érdeklődhet.

Az alpolgármester ugyanakkor kifejtette: a városszépítő akció nagyon jó alkalom a lakószövetségeknek, lakóközösségeknek is, hogy ebben az időszakban végezzék el tömbházuk környékének tavaszi rendbetételét. Az ebből származó zöldhulladékot pedig aprítva, kupacba rendezve a hulladéktárolók mellé helyezzék el. A magánházak lakói az ingatlan előtti sáncok rendbetételével járulhatnak hozzá a rendezett városképhez.

Pál Tamás, az Eco-Csík Kft. ügyvezető igazgatója a takarítás folyamatát ismertette, majd kiemelte: az általános tavaszi nagytakarítást a város minden utcájában elvégzik, nem csak ott, ahol forgalomkorlátozás lesz.

A pontos ütemtervet valamennyi lépcsőház bejáratánál kifüggesztik, amelyen kiemelve láthatják a lakók a saját tömbházukra vonatkozó dátumot.

Ha az időjárás nem teszi lehetővé egy adott utca, lakónegyed takarítását a tervezett napon, a pótlására április 14-e után kerül sor, az eredeti ütemezés sorrendjében – írták.

Közleményében az önkormányzat arra a kéri a csíkszeredaiakat, hogy a nagytakarítás menetrendjére vonatkozó naprakész információkért kövessék a városháza és a városvezetők Facebook-oldalait.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!