Hirdetés

Csökkenő esélyek

Bár vezetett a félidőben, a végén vereséggel zárta a találkozót a Tordai Potaissa otthonában pályára lépő VSK Székelyudvarhely férfi kézilabdacsapata. Folytatás februárban.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Csökkenő esélyek
Szoros mérkőzésen végül kijött a papírforma Fotó: Potaissa Turda

Idei utolsó mérkőzését játszotta szombaton a VSK Székelyudvarhely, amely a Bölények Ligája 15. fordulójában a Tordai Potaissa otthonában lépett pályára. Az elmúlt hetekben az udvarhelyiek játéka fordulóról fordulóra javult, többször előfordult, hogy remek kezdés vagy első félidő után a csapat a végjátékban szalasztotta el a pontszerzés lehetőségét.
Nem volt ez másképp Tordán sem, Sipos Lóránt „fiai” remekül kezdtek, három góllal is vezettek, ám a Potaissa visszajött a játékba, fordítani tudott, viszont a VSK nem adta fel, így egygólos udvarhelyi előnynél fordultak a csapatok. A második játékrészben a hazaiak már nem adták ki kezükből a mérkőzés irányítását, de az udvarhelyiek szorosan ott voltak a nyomukban, többször is minimálisra csökkentve hátrányukat. Két perccel a vége előtt 31–30 volt az állás, és a komolyabb játékerőt képviselő Tordának végül sikerült megráznia magát, és egy küzdelmes mérkőzést követően otthon tartania a három pontot. (33–30).
Matematikailag a VSK Szé­kelyudvarhelynek van még esélye a bennmaradásra, bár hátránya tovább nőtt az üldözött együttesekkel szemben.
A Bölények Ligája hosszú téli szünetre készül, a csapatok legközelebb jövő februárban lépnek pályára.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!