Hirdetés

Csodasarkokkal gazdagodtak

Összesen hatvan Hargita és Kovászna megyei kisiskolás tanuló nyert Csodasarkot a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság Miénk a város elnevezésű vetélkedőjén tizenhét település, illetve huszonkét iskola képviseletében. A díjakat csütörtök délután a csíkszeredai Apáczai Csere János Pedagógusok Házában adták át. A díjátadóra a legkisebbeket szüleik és tanítóik is elkísérték.

Bíró István
Becsült olvasási idő: Kevesebb mint egy perc
Csodasarkokkal gazdagodtak
A nyertesek átvették az ajándékokat. Megérte versenyezni. Fotó: László F. Csaba

Tizedik alkalommal hirdette meg idén a Nemzetpolitikai Államtitkárság a Miénk a város! című online vetélkedőjét. A kisiskolások február 17-e és március 16-a között mérettettek meg. A játék eredményeként összesen 140 külhoni oktatási intézmény 265 kisdiákja nyert úgynevezett Csodasarkot, százezer forint értékű ajándékcsomagot közösségének. A Kovászna és Hargita megyei díjazottaknak csütörtökön délután a csíkszeredai Apáczai Csere János Pedagógusok Házában Tóth László, Magyarország csíkszeredai főkonzulja és Burus-Siklódi Botond, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének elnöke adta át a Csodasarkokat.

László F. Csaba

– Idén tizedik éve, hogy először meghirdették ezt a kisiskolásoknak szóló játékos programot, amellyel arra próbálják, próbáljuk ösztönözni, nevelni a kisiskolásokat, hogy tegyenek közvetlen környezetükért, jelen esetben az osztályukért és nyilván a közösségükért is. Ebben a játékban nem maguknak nyernek, hanem az osztályuknak azzal, hogy négy hétig kitartóan játszanak. Számos feladatot kell megoldaniuk, és a sikeresek a saját osztályuknak nyernek egy nagy értékű csomagot, amelyben könyvek vannak, meg különböző képességfejlesztő játékok

– mondta lapunknak Tóth László, Magyarország csíkszeredai főkonzulja.

László F. Csaba

Összesen tizenhét Kovászna és Hargita megyei településről, huszonkét iskolából hatvan díjazott vehetett át Csodasarkot. A verseny szervezésében a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége is részt vett.

– Az idén is nagy-nagy szeretettel és elkötelezettséggel vettünk részt a verseny meghirdetésében, és azért tesszük évről évre ilyen nagy-nagy igyekezettel, mert azt tapasztaljuk, hogy a gyermekek nagyon szívesen versenyeznek. Ennek a versenynek külön célja és értéke van, mégpedig az, hogy a nyertesek nem önmagukért versenyeznek, hanem azért a közösségért, ahonnan származnak, úgyhogy ezért is örülünk

–  jegyezte meg a Hargita Népe kérdésére Burus-Siklódi Botond, az RMPSZ elnöke, aki arra is emlékeztetett, hogy korábban más megyékben is átadták a Csodasarkokat, így összesen 113 díjat osztottak ki.

László F. Csaba

– Nagyon vártam ezt az alkalmat, szeretettel nyertem az agyagfalvi közösségnek, és szeretettel is fogom hazavinni a nyereményt – ezt már Markó Gergely Mátyás homoródszentmártoni diák mondta, aki az agyagfalvi iskolában tanul. Megjegyezte: a verseny során többek között képregényt, kokárdát és rajzokat kellett készítenie.

László F. CsabaHirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!