Hirdetés

Csíkszereda hősi halottja

Egyházi és katonai tiszteletadással, a hozzátartozói jelenlétében emlékeztek Müller Lászlóra, Csíkszereda hősi halottjára csütörtök délelőtt. Az akkor mindössze 18 éves sorkatona 1989. december 22-ről 23-ra virradó éjszaka golyó általi halált halt Brassóban.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 2 perc
Csíkszereda hősi halottja
A hősi halott sírjánál összegyűlt a megemlékező tömeg Fotó: László F. Csaba

Müller László síremléke a Szentlélek utcai temetőben áll, oda gyűlt össze a megemlékező közösség. A Virgil Bădulescu tábornok nevét viselő, 61-es számú csíkszeredai hegyivadász dandár katonái álltak díszőrséget, a katonazenekar fúvós és ütőhangszereken játszott. A sír előtt Darvas Kozma József római katolikus címzetes esperes, a Szent Kereszt-templom plébánosa mondott imát, majd ortodox egyházi szertartást is tartottak, végül Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere intézett néhány szót a megemlékezőkhöz.

László F. Csaba

– Egy 18 éves, ígéretekkel teli élet megszakadása óriási, soha be nem gyógyuló seb egy családban, és megrázkódtatás a környezet számára. Müller László emlékét őrzik szerettei, és őrzi Csíkszereda is, nevét utca viseli – mondta Korodi Attila.

A polgármester beszédében kiemelte: „halála talán soha nem nyerhet értelmet, de közösségként kötelesek vagyunk az emlékét tisztelni, és ezt úgy tudjuk, ha mindennapjaink is azt tükrözik: nem volt hiábavaló az 1989-es forradalom, az akkor hullott vér. Nap mint nap élnünk kell azokkal a jogokkal és lehetőségekkel, melyeknek kiharcolása akkor elkezdődött”. Hozzátette: ezt itthon maradással és egymás tiszteletével lehet megtenni. Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!