Hirdetés

Csíkmadarastól Tusnádig épül kerékpárút az Olt partján

Negyvenöt kilométer kerékpárutat építhet Hargita megyében, az Olt töltésén az Olt Vízügyi Igazgatóság, a beruházást a fejlesztési minisztérium finanszírozza 3,7 millió lejjel az az Országos Helyreállítási Terv keretéből. A fejlesztési tárca és a környezetvédelmi minisztérium aláírta az erről szóló szerződést – közölte közösségi oldalán Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Csíkmadarastól Tusnádig épül kerékpárút az Olt partján
Illusztráció Fotó: Vlaicu Lajos / Archív

A tárcavezető bejegyzése szerint, amikor elkészül a kerékpárút, akkor Csíkmadarason, Csíkrákoson, Madéfalván, Csíkszeredán, Csíkszentkirályon, Csíkszentimrén és Csíkszentsimonon keresztül egészen Tusnádig tekerhetünk majd a folyó mellett. Táncos szerint ráadásként a kerékpáros turisták is új nézőpontból ismerhetik meg a környékbeli településeket és az Olt menti tájat.  

„Az Olt Vízügyi Igazgatóság 3,7 millió euró támogatásból építheti meg a kerékpárutat, amelyet a fejlesztési minisztérium finanszíroz a helyreállítási alapból. Ez az egyike annak a 7 szerződésnek, amelyeket aláírtunk Cseke Attilával. Kezdődhet a kivitelezés!” – írta közösségi oldalán Tánczos Barna.


 

Kövessen a Facebookon!