Hirdetés

Csíki és gyergyói győzelem

Sikerrel indította az évet a Csíkszeredai Sportklub, idei második győzelmét aratta a Gyergyói HK a jégkorong Erste Liga csütörtöki játéknapján.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 2 perc
Csíki és gyergyói győzelem
Az utolsó percben dőlt el a gyergyói győzelem Fotó: ersteligapress

A Vákár Lajos Műjégpályán telt ház előtt lépett jégre a két kék-fehér gárda, a csütörtöki találkozó első gólja a második harmadban esett, Becze találatával szerzett vezetést a Sportklub, az előnyt Rokaly Szilárd duplázta meg, majd Stach is bevette a FEHA19 kapuját, a vendégek viszont a szünet előtt szépíteni tudtak. Az utolsó felvonás parádés csíki játékot hozott, Becze duplázott, Kubat is bevette az ellenfél kapuját, a végeredményt Szkacskov állította be az utolsó percben.

Gyergyószentmiklóson az első harmad feléhez közeledve Vincze Péter révén szerezte meg a vezetést a Gyergyói HK, a hazaiak találatára a második játékrészben hárommal válaszolt a DVTK Jegesmedvék. Vincze az utolsó harmad felénél szépített, a hajrában Jalonen kiegyenlítette az állást, a győztes találatot Bodó huszonkét másodperccel a meccs vége előtt vitte be, így a Gyergyói HK idei második sikerét aratta.

Brassóban a Corona könnyedén győzte le a Budapest Jégkorong Akadémia HC-t.

Pénteken újabb három meccset játszanak az erdélyi csapatok, a FEHA19 Brassóba látogat, a GYHK a BAJHC-t, míg a Sportklub a DVTK Jegesmedvék csapatát fogadja, mindhárom mérkőzés 18:30-kor kezdődik.

Eredmények
Csíkszeredai Sportklub – FEHA19 6–1 (0–0, 3–1, 3–0). Gólszerzők: Becze (22., 50.), Rokaly Sz. (37.), Stach (38.), Kubat (45.), Szkacskov (60.), illetve Keceli-Mészáros (39.).
Gyergyói HK – Miskolci DVTK Jegesmedvék 4–3 (1–0, 0–3, 3–0). Gólszerzők: Vincze P. (8., 51.), Jalonen (57.), Bodó (60.), illetve Mattyasovszky (22.), Vas (35.), Farkas (35.).
Brassói Corona – Budapest JAHC 8–3 (2–2, 2–1, 4–0).

Kövessen a Facebookon!