Hirdetés

Csík ismét nekifutott

19 szervezet, 351 nagykövet és több mint 2500 adományozó garantálta az idei Fuss Neki! Csík sporteseményre épülő adománygyűjtő programját. Az eseményen részt vevők a Szabadság téren találkoztak, innen indultak el biciklivel, gyalogosan vagy szaladva a vállalt távok teljesítéséért; de többen csatlakoztak az eseményhez saját országukban, településükön teljesítve a megadott távot.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 3 perc
Csík ismét nekifutott
A nagykövetek teljesítették a vállalt távot. A jó célért fáradtak Fotó: Veres Nándor

Háromszáztízezer lejre van szükség ahhoz, hogy minden szervezet kitűzött célja megvalósulhasson, ebből szombatig, mint 220 ezer lej már összegyűlt. 
– 2500-an támogatták a nagyköveteket, legtöbbjük magánszemély, de vannak cégek is, próbáljuk a vállalkozások figyelmét is felhívni arra, hogy támogassanak civil szervezeteket, nemes célokat – mondta el érdeklődésünkre Simó Réka projektvezető. 

Veres Nándor
A Csíkszeredában szaladó, kerékpározó résztvevők mellett hat országban és számos erdélyi településen csatlakoznak ebben az időben az eseményhez, ők fotóval, élő bejelentkezéssel „csatlakoznak” a Fuss Neki!-hez.
– A mozgalom nagy támogatottságnak örvend az egész világon, és nagy örömünkre idén több gyermek csatlakozott hozzánk nagykövetként, mint tavaly. Ennek nagy a jelentősége, hiszen minél fiatalabb korban kezdjük el az adományozásra való nevelést, a változás, a fejlődés érdekében hozott erőfeszítéseket, annál jobb lesz a jövő társadalma. Emellett természetesen a mozgás mint életfomra is fontos üzenete ennek a napnak – emelte ki Simó Réka.

Veres Nándor
A programot különböző kísérő rendezvényekkel tették érdekesebbé; a Szabadság téren lehetőség volt minden szervezetnél a készpénzes adományozásra is. A szervezők a felajánlások határidejét május 29-ig hosszabbították meg.

Veres Nándor



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!