Hirdetés

Csehországot is legyőzte a székely fiatalokra épülő román válogatott

Második mérkőzésén a második győzelmét aratta a Csíkkarcfalván rendezett Egyetemi Jégkorong Világkupán a túlnyomórészt székely fiatalokból álló román válogatott. A fiatalok szombaton Csehországnál bizonyultak jobbnak négy góllal. Magyarország rendkívüli izgalmak után maradt pont nélkül az USA-val szemben.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 2 perc
Csehországot is legyőzte a székely fiatalokra épülő román válogatott
szja.ro Fotó: szja.ro

Szombaton folytatódott a nyolc nemzeti csapatot felvonultató Egyetemi Jégkorong Világkupa Csíkkarcfalván. A második játéknap első mérkőzésén Szlovákia hatgólos különbséggel kerekedett felül Svédországon. A folytatásban, az első napon meglepetésre a házigazdáktól hosszabbításban kikapó  Kanada Lengyelország ellen lépett pályára. A tengerentúliak a találkozó második felében tudták érvényesíteni fölényüket, és végül magabiztosan húzták be a meccset.
Délután, az USA–Magyarország összecsapásra újra megteltek a Felcsíki Műjégpálya lelátói. Az első napon Svédország ellen gálázó amerikaiak ellen kétszer is vezettek a közönség támogatását élvező magyar fiatalok, ám mindkét alkalommal csupán másodpercekig tartott az előny. Harmadjára az USA ragadta magához az előnyt, és hihetetlen izgalmak közepette megőrizte a végső dudaszóig. Az utolsó percben Magyarország kettős emberelőnyben is támadhatott, ám nem sikerült élni a lehetőséggel, így két nap után két vereség állt a piros-fehér-zöldek neve mellett.
Este Románia Csehország ellen lépett jégre. Mindkét együttes győzelemmel kezdte a tornát, ennek megfelelően alakult az összecsapás első része. A Kanada elleni mérkőzés hőse, Márton Koppány vezető találata után kettővel elléptek a házigazdák, de egyenlített a cseh gárda. Ezt követően már csak hazai gólok születtek. Győzelmével nagy lépést tett a székely fiatalokra épülő csapat az elődöntőbe kerülés felé.

Szombati eredmények

Szlovákia – Svédország 10–4 (4–0, 6–1, 0–3)
Gólszerzők: Smolka, Kamzik, Stránsky, Drápál, Vereš, Sapár, Trenčan, Zemko, Párička, Novodomec, illetve Brander, Wedjesjö, Albert, Knutsson
Kanada – Lengyelország 10–3 (2–1, 2–1, 6–1)
Gólszerzők: Brad Fortin (3), Carter Barley (2), Drew Carter, Luv Reeve, Matteo Digiulio, Hollander Thompson és Davis Sheldon, illetve Mateusz Bezwinski (2) és Jakub Najsarek
Amerikai Egyesült Államok – Magyarország 3–2 (0–0, 1–1, 2–1)
Gólszerzők: Simpson, Smith, Selman, illetve Simon, Antal
Románia – Csehország 6–2 (2–1, 3–1, 1–0)
Gólszerzők: Márton Koppány, Szőcs Zalán, Gecse Olivér (2), Kristó Csongor, Horvát Pál, illetve Novak, Cizek.

A vasárnapi program

  9.30 Magyarország – Svédország
13.00 Kanada – Csehország
16.30 Románia – Lengyelország
20.00 Egyesült Államok – Szlovákia



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!