Hirdetés

Ciolacu: ha a postások általános sztrájkja miatt nem kézbesítik a nyugdíjakat, az igazgatónak mennie kell

Ha nem kézbesítik a nyugdíjakat a postások általános sztrájkja miatt, a vállalat vezetőjének távoznia kell tisztségéből – nyilatkozta kedden a miniszterelnök.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Ciolacu: ha a postások általános sztrájkja miatt nem kézbesítik a nyugdíjakat, az igazgatónak mennie kell
Marcel Ciolacu. Archív Fotó: gov.ro

Marcel Ciolacu a Szociáldemokrata Párt országos politikai tanácsának ülése után nyilatkozott az újságíróknak. Többek között arról faggatták, hogy van-e esély a postai alkalmazottak bérének növelésére, tekintve, hogy sokan közülük általános sztrájkba léptek az alacsony fizetések miatt. A kormányfő rámutatott, hétfő este is tárgyalt a témáról az illetékes miniszterrel és a Román Posta vezetőjével, utasította őket, hogy mielőbb találjanak megoldást a problémákra.

„Ha az általános sztrájk miatt nem kézbesítik a nyugdíjakat, azt hiszem, az igazgatónak távoznia kell a vállalat éléről”

– idézi az Agerpres hírügynökség Ciolacut.

A postai alkalmazottak sztrájkja hétfő reggel kezdődött. A Romániai Postai Dolgozók Szakszervezetének (SLPR) elnöke, Ionel Oţelea azt mondta, mintegy nyolcezer postás sztrájkolt az ország harminc megyéjében a hétfő reggeli órákban. Emlékeztetett arra, hogy a SLPR országosan reprezentatív szakszervezet ugyan, de nincs jelen az összes megyében. Hozzátette, hogy az általános munkabeszüntetés a kollektív munkaszerződés aláírásáig és a bérkövetelések teljesítéséig tart.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!