Hirdetés

Bukarestben maradt a kupa

Hiába játszott a találkozó egyes periódusaiban tetszetősen, helyzeteit kihasználatlanul hagyta és háromgólos vereséget szenvedett az FK Csíkszereda U17-es csapata a Román Kupa mogoșoaiai döntőjében a Bukaresti Steauától.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 1 perc
Bukarestben maradt a kupa
Érvényesült a régi közhely. A kimaradt helyzetek megbosszulták magukat Fotó: Pál Zoltán

Az első félidő úgy indult, ahogy a Bukarest környéki edzőbázis stadionjába érkező mintegy kétszáz, az FK-ért szorító szimpatizáns remélte. A csíki fiatalok magukhoz ragadták a kezdeményezést és sorra vezették támadásaikat. A fővárosiak azonban az első valamirevaló lehetőségükből betaláltak Simon Máté kapujába, és megszerezték a vezetést a 17. percben. Azonnal válaszolhatott volna az FK, ám kimaradt a helyzet, és félidőig nem változott az állás, maradt a Steaua-vezetés.

Megnyomta a második negyvenöt perc elejét a fővárosi gárda, többször is megdolgoztatták a csíki védelmet a piros-kékek. Míg a csíkszeredai játékosok továbbra is hadilábon álltak a helyzetkihasználással, a Steaua a 67. és a 75. percben is betalált, és eldöntötte a kupa sorsát. A küzdés, az akarat ezúttal kevés volt a sikerhez, a bukarestiek jól sáfárkodtak a lehetőségeikkel, és összességében magabiztosan nyerték meg a döntőt.

U17 Román Kupa, döntő
Bukaresti Steaua – FK Csíkszereda 3–0 (1–0)
FRF edzőközpont, Mogoșoaia


Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!