Hirdetés

Búcsúztak a kupától a csíki kosarasok

A VSK Csíkszereda férfi kosárlabdacsapatának nem jött össze a bravúr, és két vereséggel búcsúzott a Román Kupa idei kiírásából.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 1 perc
Búcsúztak a kupától a csíki kosarasok
Fotó: László F. Csaba Fotó: László F. Csaba

A címvédő CSO Voluntari és a Marosvásárhelyi VSK voltak a VSK Csíkszereda ellenfelei a férfi kosárlabda Román Kupa csoportkörében. A Lászlófy Botond által irányított csíkiaknak csodára lett volna szükségük, a felkészülési mérkőzések, illetve a bajnokság első fordulójában látottak alapján.
A Voluntari-ban rendezett D jelű csoport első összecsapásán a VSK a házigazda és egyben címvédő Voluntari-val találkozott. A mérkőzés első öt perce még szoros volt, amely során négy ponttal is vezetett a VSK, ám utána rákapcsoltak a hazaiak és a szünetre 10 pontos előnyt kovácsoltak maguknak. A mérkőzés folyamán az olló folyamatosan nőtt, hogy végül 45 pontos vereség legyen a vége. A második meccsen a Marosvásárhelyi VSK volt az ellenfél, akiktől az előszezonban simán kikaptak a csíkiak. Bár az összecsapás szorosan alakult, hiszen a harmadik negyed végén egy 10 pontos ledolgozható hátrány volt a VSK neve mögött. A záró 10 percben viszont Sánta Szabolcsék remekül taktikáztak és 22 pontos sikert arattak.
A csoport döntőjében hatalmas meccset vívott a Marosvásárhelyi VSK és a Voluntari, végül utóbbiak 4 pontos győzelmet arattak és a negyeddöntőbe jutottak.
Eredmények: CSO Voluntari – VSK Csíkszereda 97–52 (26–16, 20–13, 30–12, 21–11); VSK Csíkszereda – VSK Marosvásárhely 62–84 (17–20, 18–22, 16–19, 11–23); Marosvásárhely – Voluntari 79–83.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!