Hirdetés

Bővítik a városi kórház személyzetét

Bővítik a városi kórház személyzetét – döntött csütörtöki soron kívüli közgyűlésén a gyergyószentmiklósi önkormányzat. A Monturist Kft. ügye ismét szóba került a várost vezető testület ülésén.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Bővítik a városi kórház személyzetét
Soron kívüli közgyűlést tartottak Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Húsz új állást hoznak létre a gyergyószentmiklósi városi kórháznál. A helyi önkormányzat teljes egyetértésben bólintott rá a kórház vezetőjének erre a kérésére. A testület elé terjesztett új tisztségjegyzék szerint rekuperációs ágyakat hoznak létre az olyan fontosabb osztályokon, mint a bel- és nőgyógyászat vagy kardiológia. 

Gyenge a szociális háló, olyan betegeket kénytelenek az osztályokon tartani, akiknek már régóta krónikus ellátásban kellene részesülniük

– indokolta a személyzetbővítés szükségességét Fülöp Enikő, a kórház menedzsere.

Pszichiátrai és hematológiai kabinettel bővül a járóbeteg-ellátás, megerősítik a rekuperációs rendelőt, és plasztikai orvos is érkezik nemsokára, ugyanakkor három orvosírnokot is felvennének.

A kisegítő személyzet bővítését is jóváhagyták,

egy kapus, egy szakács és egy ruhatáros állást hoznak létre.
Amint elhangzott, a közszférában várható személyzetstop miatt indokolt mihamarabb meghirdetni és be is tölteni az újonnan létrehozott állásokat.

A Monturist Kft. jövő pénteken esedékes közgyűlését is megbeszélték az önkormányzati képviselők. Több tanácsos nehezményezte, hogy a cég közgyűlésén napirenden szerepel, hogy csökken a város tulajdonrésze. Csergő Tibor polgármester kifejtette: a 2008-ban hozott s azóta „elhallgatott” határozat végrehajtása zajlik, ezzel vették ki a törzstőkéből a 16 ezer négyzetméternyi területet, ezzel csökken a tulajdonosi arány is. Elhangzott a javaslat, hogy napolják el a közgyűlést, amíg a gyergyószentmiklósi önkormányzati képviselők számára is tisztázódik néhány jogi kérdés. Miután a kérdésről nem kellett határozzanak, néhány felszólalást követően abbahagyták  annak megtárgyalását a tanácsosok.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!