Hirdetés

Bírságot rónak ki, pirotechnikai eszközöket koboznak el

November 14-én kezdték el ellenőrizni a Hargita megyei rendőrök a pirotechnikai eszközök használatát, eddig négy bírságot róttak ki, és tíz kilogramm műszaki pirotechnikai cikket koboztak el – közölte hétfőn a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság.

Rendőrségi közlemény
Becsült olvasási idő: 1 perc
Bírságot rónak ki, pirotechnikai eszközöket koboznak el
Illusztráció Fotó: Pixabay

A hétvégén a székelykeresztúri rendőrök igazoltattak egy 30 éves etédi férfit, akit rajtakaptak, hogy autójával szállított mintegy kétezer P2 kategóriába sorolt, azaz műszaki, pirotechnikai terméket. A szóban forgó pirotechnikai anyagokat elkobozták, és büntetőeljárást indítottak ellene a hatályos jogszabályok rendelkezéseinek megszegése miatt. A rendőrség közleményében úgy fogalmaz: „emlékeztetjük a megye lakosait, hogy fontos tudatában lenniük azoknak a kockázatoknak, amelyeknek az illegális pirotechnikai eszközök használatával vannak kitéve”. Az illegális pirotechnikai cikkek használatának súlyos következményei lehetnek, beleértve az égéseket, torzulásokat és akár végtag-amputációkat is – írták.


Hirdetés


Emlékeztetnek arra is, hogy törvényszegés, azaz a pirotechnikai eszközök illegális használata esetén a bírságok összege ötezer lejtől tízezer lejig terjedhet. Jogi személyiségű cégek, vállalkozások esetében a bírság összege a felső határ dupláját is elérheti. A nem engedélyezett pirotechnikai eszközök használata tilos és bűncselekménynek számít.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!