Hirdetés

Bethlen Gábor-díjat kapott Réti Zsófia

Bethlen Gábor-díjat kapott Réti Zsófia, Csíkszentgyörgy község polgármestere, a hivatalos indoklás szerint azért, mert kiemelkedő munkásságával hozzájárult Hargita megye és a székely közösség fejlődéséhez, felemelkedéséhez és jó híre öregbítéséhez.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 3 perc
Bethlen Gábor-díjat kapott Réti Zsófia
A Bethlen Gábor-díjat Borboly Csaba adta át a sikeres polgármesternek Fotó: Kovács Andrea

Ünnepélyes keretek között vehette át Réti Zsófia, Csíkszentgyörgy község polgármestere a Hargita Megye Tanácsa által megalapított Bethlen Gábor-díjat péntek délután. A díjátadóra összegyűlt érdeklődőket, a község polgármesterét és az önkormányzat alkalmazottait elsőként Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke köszöntötte. Az elöljáró szerint Csíkszentgyörgy községben sok minden megvalósult az elmúlt három évben,

a kimagasló teljesítményeket  érdemes a figyelem középpontjába helyezni.

A megyei tanács több díjat is létrehozott, ezek közül a közigazgatási tevékenységért járó legmagasabb kitüntetés a Bethlen Gábor-díj. 

Az elismerést Réti Zsófia kiemelkedő munkásságáért kapta, a hivatalos indoklás szerint azért, mert hozzájárult Hargita megye és a székely közösség fejlődéséhez, felemelkedéséhez és jó híre öregbítéséhez.

Csíkszentgyörgy község polgármestere, bár nem számított rá, örömmel vette át a Bethlen Gábor-díjat. Köszönetet mondott Hargita Megye Tanácsának, mert sok megvalósításuk a megyei önkormányzat segítségével jött létre.

– Nagyon hálás vagyok, de ezt a díjat nemcsak én, de egy olyan csapat kapta és érdemelte ki, akikkel együtt több mint húsz éve dolgozunk közösen a céljainkért. Ugyanakkor a polgármesteri hivatal munkaközösségét is megilleti a díj,

akik a mindennapi lelkiismeretes munkájukkal hozzájárulnak a projektek megvalósításához. Húsz évvel ezelőtt nem karrierépítés céljából, hanem egy ifjúsági közösségért kezdtünk el dolgozni, ebből a vallásos, ifjúsági csoportból indultam, ma is az onnan hozott értékeket, irányelveket figyelembe véve végezzük napi munkánkat – hangsúlyozta Réti Zsófia. Az elöljáró ugyanakkor köszöntötte Czikó Gergely nyugalmazott iskolaigazgatót, volt tanárát, akit példaképének nevezett. 

Az eseményen jelen volt Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere, aki örömét fejezte ki, hogy a csíkszentgyörgyi önkormányzatnak komoly elképzelése van arról, hogyan tudja a települést jobbá tenni, és ahhoz tartják is magukat. Becze István, a Csík Területi RMDSZ ügyvezető elnöke szerint Csíkszentgyörgy községben olyan közösség épül, ami példaértékű, mert a vezetőség az egyházra, a közbirtokosságra, a fiatalokra, az idősekre, mindenkire odafigyelve végzi munkáját. 

Kovács AndreaA díjátadó után Réti Zsófia kérdésünkre elmondta: a díjat az egész csapat kapta, az önkormányzat munkatársai és mindazok, akikkel az elmúlt 23 évben együtt dolgoztak, ezt a munkát ismerték el, így nem magáénak, inkább a közösség díjának tartja, mert sokan tettek azért, hogy méltónak találják őket ennek odaítélésére. Kiemelte: van néhány olyan irányelv, amelyek mindennap motivációt adnak számukra, hogy hittel és szeretettel végezhessék munkájukat, ezek a család, az egészség, a közösségi szellem, a fejlesztés, fejlődés és a szakmaiság.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!