Hirdetés

Belehajtott egy parkoló járműbe az ittas sofőr Székelyudvarhelyen

Ezúttal sem telt eseménytelenül a hétvége a megye útjain: ittas sofőröket igazoltattak a rendőrök Gyergyó- és Udvarhelyszéken, Szentegyháza után pedig egy ittas gyalogost ütött el egy autó.

Rendőrségi közlemény
Becsült olvasási idő: 1 perc
Belehajtott egy parkoló járműbe az ittas sofőr Székelyudvarhelyen
Képünk illusztráció Fotó: Hodgyai István

Szombat délután a közúti ellenőrzés során egy gyanúsan vezető szentegyházi fiatalembert észleltek a rendőrök, aki a lakhelyén közlekedett. Miután igazoltatták, az alkoholszonda 0,46 mg/l tiszta alkoholt mutatott ki a férfi leheletében. Ugyanezen a napon este nyolc után Gyergyócsomafalván is ittas sorfőt fogtak a rendőrök: ott egy szintén 24 éves férfi bukott le, a szonda 0,41 mg/litert mutatott.

Ugyancsak szombaton egy 36 éves székelyudvarhelyi férfi elütött egy 46 éves férfit, aki gyalogosként az úton sétált Szentegyháza után. A gyalogos megsérült, a gépkocsi megrongálódott. A sofőr alkoholtesztje negatív lett, a gyalogos leheletében viszont 0,95 mg/l tiszta alkohol volt az eredmény.

Vasárnap pedig egy 56 éves székelyudvarhelyi férfi, miközben a lakhelyén közlekedett, belehajtott egy parkoló járműbe. A sofőr leheletében 1,14 mg/l tiszta alkoholt mértek. A balesetben csak anyagi kár keletkezett – tájékoztat közleményében a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!