Hirdetés

Bécsben nyert Katona Ferenc

Élete első tízmenetes mérkőzésén technikai KO-val di­a­dal­maskodott Katona Ferenc, aki a szombati, bécsi ökölvívógálán lépett szorítóba a dán Kim Poulsen ellen.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Bécsben nyert Katona Ferenc
Rövidre zárta a küzdelmet az udvarhelyi bokszoló Fotó: Katona Ferenc archívumából

A szé­kely­ud­var­helyi Katona Ferenc (Feka) már 2017-ben, a kislánya születésekor akasztotta szegre a kesztyűit, és azóta teljesen átállt a crossfit vonalra. Némi mérlegelés után idén májusban, a Csíkszeredában rendezett első székelyföldi profi bokszgálán tért vissza a szorítóba, és 75 kilogrammos súlycsoportban győzött a komáromi Böcskei Csaba ellen. Feka akkor úgy nyilatkozott, hogy bár megválogatja ellenfeleit, ringbe fog még szállni, nagyon szeretne egy udvarhelyi ökölvívógálát szervezni, hogy saját közönsége előtt is bokszolhasson.
Az udvarhelyi bokszgála idén nem jött össze, de az újabb kihívás már igen, Fikó Oszkár csíkszeredai ökölvívó meghívására november közepén részt vett egy ausztriai gálán, amelyen a makedón Ndriqim Emini ellen szállt ringbe, a bírák döntetlenre hozták ki a meccset.
Egy hónapra rá jött a következő kihívás, újabb boxgála, ezúttal is Ausztriában, az ellenfél pedig a dán Kim Poulsen volt, akinek mérlegén a 30 győzelem mellett mindössze 5 vereség szerepelt. Katona Ferenc 11 győzelemmel, 9 vereséggel és 3 döntetlennel a háta mögött indult harcba, nem is akármilyenbe, élete első tízmenetes mérkőzése várt az udvarhelyi profi sportolóra. Azonban az összecsapás a tervezettnél jóval rövidebbre sikerült, és ennek Katona örült a legjobban.


– Életem első tízmenetes meccsét vállaltam el, kihívás volt, de sikerült. A negyedik menetben technikai KO-val győztem – közölte szombaton a jó hírt közösségi oldalán Katona Ferenc.

Az udvarhelyi ökölvívó, aki holnap, december 20-án tölti be 30. életévét, mindenkit biztosított arról, hogy folytatni fogja.

– Most jöhet a megérdemelt pihenés, majd készülés a következő kihívásra! – közölte Katona Ferenc.

Kövessen a Facebookon!