Hirdetés

Balhé a Románia – Koszovó Eb-selejtezőn

Újra kiviselte magát egy szurkolói csoport a román labdarúgó-válogatott kedd esti, Koszovó elleni mérkőzésén: az Uniți sub tricolor nevű csoportosulás viselkedése miatt közel egy órára megszakították a mérkőzést. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) kérését sem teljesítette a mérkőzést szervező honi szakszövetség (FRF), aminek súlyos következményei lehetnek.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Balhé a Románia – Koszovó Eb-selejtezőn
A banner, amely miatt szünetelt a mérkőzés Fotó: Uniți sub tricolor facebook oldala

A bukaresti Național Arénában kedden 21.45-kor kezdődött a Románia – Koszovó Európa-bajnoki selejtező, a lelátók zsúfolásig megteltek, de már a meccs előtt sejteni lehetett, hogy a balhé nem marad el. Az Uniți sub tricolor nevű szurkolói csoportosulás ugyanis korábban jelezte, nem hagyják majd szó nélkül azt a tényt, hogy a két csapat Pristinában játszott meccse előtt a helyiek kifütyülték a román himnuszt, így tiltakozva azért, amiért Románia nem ismeri el független államként Koszovót.

A találkozót a francia Willy Delajod játékvezető a 21. percben szakította félbe, amikor az Uniți sub tricolor nevű csoportosulás „Koszovó Szerbia rése” (Kosovo je Srbija) molinójára a vendégjátékosok felhívták a figyelmét, de addig is több, Koszovó elleni politikai skandálás hallatszott a lelátókról, illetve a szélsőséges drukkerek a román szakszövetséget, annak vezetőségét is folyamatosan trágár bekiabálásokkal illették.

A mérkőzés közel egy órát állt, ezalatt többször is egyeztettek, s noha az UEFA arra kérte a FRF vezetőségét, hogy ürítse ki a lelátókat, ez nem történt meg. A koszovói válogatottra is nyomást gyakorolt a kontinentális szövetség küldöttje, ugyanis a vendégek sokáig nem akarták folytatni a találkozót, ám a honi és külföldi szaklapok szerint végül visszatértek a gyepre és lejátszották a meccset.

A Románia – Koszovó találkozó 2-0-s hazai sikerrel zárult, a román találatok a meccs hajrájában születtek, előbb Stanciu a 83., majd Mihăilă a hosszabbítás 3. percében talált a vendégek kapujába.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!