Hirdetés

Balánbánya a győztes Csíkszéken

A Balánbányai Bányász 2-es csapata nyerte a Megyei Futsalbajnokság csíki csoportját. A Hargita Megyei Labdarúgó-egyesület által szervezett teremfoci-bajnokság hat csapat részvételével zajlott szombaton, Balánbányán.

Vlaicu Lajos
Balánbánya a győztes Csíkszéken
Fotó: Vlaicu Lajos

A Balánbányai Bányász 2-es csapata nyerte a megyei futsalbajnokság csíki csoportját. Balánbánya adott otthont a megyei és körzetis csapatok részvételével zajlott teremfoci-bajnokságnak. A házigazda két csapata mellett Csíkcsicsó, Csíkszentsimon – megyei bajnokságban szereplő csapatok –, illetve Csíkszentgyörgy és Csíkszentkirály csapatai hármas csoportokba osztva mérték össze erejüket. A döntőt Balánbánya első és második csapata vívta, ahol büntetőrúgásokkal végül a második csapat diadalmaskodott. A döntő eredménye 4–4, a büntetőrúgásokat követően a végeredmény pedig 8–9-re alakult. A kisdöntőben a Csíkszentkirályi Borsáros és a Csíkcsicsói Ezüstfenyő mérte össze erejét, az eredmény 5–0 előbbi javára.

A végső rangsor: I. Balánybánya 2, II. Balánbánya 1, III. Csíkszentkirályi Borsáros.

Az elmúlt hétvégén három csíki csapat jutott tovább a Hargita Megyei Labdarúgó- gyesület által szervezett teremfoci-bajnokság döntőjébe, melyet március 5-én, Csíkszentsimonban tartanak. A nagypályás bajnokság kezdete előtt ez lesz az utolsó teremfocitorna, ahol kiderül, melyik a 2023-as év legjobb csapata.
A márciusi torna résztvevői eddig: Balánbányai Bányász, Csíkszentkirályi Borsáros, Csíkcsicsó Ezüstfenyő, SK Csíkszentsimon (házigazdaként), illetve hozzájuk csatlakoznak a gyergyói és székelyudvarhelyi csapatok.

A hétvége eredményei:
Balánbányai Bányász 1 – Csíkcsicsói Ezüstfenyő (10–0)
Balánbányai Bányász 2 – SK Csíkszentsimon (6-3)
Csíkszentgyörgyi Fiság – Balánbányai Bányász 1 (2–3)
Csíkszentkirályi Borsáros – Balánbányai Bányász 2 (2–2)
Csíkcsicsói Ezüstfenyő – Csíkszentgyörgyi Fiság (3–2)
SK Csíkszentsimon – Csíkszentkirályi Borsáros (4–4)

Elődöntők:
Balánbányai Bányász 1 – Csíkszentkirályi Borsáros (9–0)
Balánbányai Bányász 2 – Csíkcsicsói Ezüstfenyő (7–3)

Kisdöntő:
Csíkszentkirályi Borsáros – Csíkcsicsói Ezüstfenyő (5–0)

Döntő:
Balánbányai Bányász 1 – Balánbányai Bányász 2 (4–4) büntetők után (8–9)



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!