Hirdetés

Bajnok a Felcsík SK és a GYHK

Utánpótlás bajnoki címeket osztottak ki a 2022/2023-as belföldi jégkorongbajnokságban, miután a korosztályos bajnokságokban is bajnokokat hirdettek. A pár hónap alatt leütött meccsek végén az U16-os korosztályban a Felcsík SK, míg az U18-asoknál gyergyószentmiklósi siker született.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
Bajnok a Felcsík SK és a GYHK
Bajnok a gyergyói U18-as csapat Fotó: Gyergyói HK

A felnőtt román jégkorongbajnokság mintájára a Román Jégkorongszövetség korábbi vezetősége az ifjúsági bajnokságokat sem tudta – idén sem – rendesen megszervezni. Az U20-as korosztály számára ráadásul bajnokságot sem szerveztek, így kérdéses, hogy a válogatott a következő évi világbajnokságon részt vehet-e…
Az alatta levő két korosztályban, amely a szövetség égisze alá tartozik, nagy késéssel, de letudták a kiírást. Decemberben sem az U18-as, sem az U16-os korosztály kiírását nem lehetett ismerni. Egyik napról másikra hoztak döntést, valamikor december végén tudatták, hogy január elején kezdődnek a bajnokságok.
Az U18-as bajnokságba a Gyergyói HK, a Csíkszeredai ISK, valamint a Brassói Corona nevezett. A felek 8-8 alkalommal találkoztak egymással. Egyelőre három meccs nincs letudva még, amely során a GYHK a Brassóval egyszer, míg a Brassó kétszer kell még a csíkiakkal találkozzon. Ezektől az eredményektől függetlenül eldőlt, hogy a Daradics Csaba, Peter Dolin és Milnár Szabolcs dirigálta GYHK 11 győzelem és négy vereség mellett bebiztosította első helyét, megelőzve az ISK Csíkszeredát és a Brassói Coronát.

Felcsík SK
Az U16-os korosztályban, akárcsak az U18-ban, szintén január elején dobták be a korongot hét – Székelyudvarhelyi VSK, Olimpia Ploiești, ISK Csíkszereda, Brassói Corona, Galaci Dunărea, ISK Gyergyószentmiklós, Felcsík SK – csapat részvételével. Itt oda-vissza 2-2 mérkőzést tudtak el a felek, és szintén kiiktatták a megszokott rájátszást. A kiírás az Antal Előd által vezetett Felcsík SK győzelmével ért véget, akik a Gyergyószentmiklósi ISK-t és a Brassói Coronát előzték meg. A Csíkszeredai ISK a negyedik, míg a Székelyudvarhelyi VSK a hetedik helyen zárt.
Az U14-es korosztály számára már nem a szakszövet­ség szervez bajnokságot, hanem az Erdélyi Jégkorong Li­ga (Transylvanian Hockey League). Itt a fináléban az egyik fél második győzelméig tartó párharcban a Gyergyói HK 2–1-re (3–7, 8–5 és 6–0) nyert a Felcsík SK ellen, míg a bronzcsatát a Brassói Corona 2–0-ra legyőzte a Bukaresti Triumfot.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!