Hirdetés

Az olimpiai részvétel az álma

A filmek verekedős jeleneteinek hatására választotta az ökölvívást a gyergyószentmiklósi Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub fiatal versenyzője, Tallósi Vanessza. Fiatal sportoló tehetségeket bemutató sorozatunkban ismerjék meg az Európa-bajnoki bronzérmes, magyar és román országos bajnok bokszolót!

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 4 perc
Az olimpiai részvétel az álma
Nagy jövő áll a fiatal bokszoló előtt Fotó: Godako Ökölvívó SK

Komoly szakmai elismeréseket, hazai és nemzetközi sikereket tudhat magáénak a Gyergyószentmiklóson működő Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub. A klub fiatal, tehetséges versenyzői „ontják” magukból a jobbnál jobb eredményeket. Sorozatunk korábbi részeiben már mutattunk be az egyesület sportolói közül néhányat, ezúttal Tallósi Vanesszát szeretnénk megismertetni olvasóinkkal.
Vanessza 14 éves, Gyer­gyó­szárhegyen a Kájoni János nevét viselő gyermekotthonban él és a Bethlen Gábor Általános Iskola tanulója. Tizenegy éves korában kezdte el az ökölvívást, harmadik éve, hogy versenyszerűen bokszol. Érdeklődésünkre, hogy miért éppen ezt a sportot választotta, egyszerű magyarázattal szolgált a fiatal versenyző. – Azért választottam ezt a sportot, mert kiskoromban mindig nagyon szerettem nézni azokat a filmeket, amelyekben verekedős jelenetek voltak, és azt gondoltam, hogy a bokszban utánozhatom, amit a filmekben láttam – mondta Vanessza. Pofonegyszerű, igaz?


Hirdetés


A fiatal lánynak komoly tervei vannak szeretett sportágában, a legnagyobb álma, hogy kijusson az olimpiára. Azt is megtudtuk, hogy lányként nem „néznek rá furcsán”, amiért bokszol. A barátai az iskolában így fogadják el, gratulálnak, ha jó eredményt ér el, és biztatják, hogy továbbra is legyen ügyes. És hogy milyen eredményekre a legbüszkébb? – Amit kiemelnék, az az idei Európa-bajnoki bronzérem, román-magyar bajnoki aranyérem szintén az idei évben. A pályafutásom legemlékezetesebb eseménye mindenképpen az Európa-bajnokság – emelte ki a bokszoló.
Nevelőedzője Huszár Árpád és Huszár Dávid, a magyar válogatottnál is Huszár Árpád egyengeti Vanessza útját, követi és felügyeli felkészülését. A szakember így vélekedik a versenyzőről: – Vanessza szófogadó, szorgalmas, céltudatos kislány. A feladatok lényegét mindig megérti. A védekezésnél kell fejlődjön, viszont 14 éves sportolóról beszélünk, aki az elmúlt 3 évben nagyon szép eredményeket ért el, csak dicsérni tudom Vanesszát – fogalmazott Huszár Árpád.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!